Fransa'da seçimler başladı

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur oy kullanma işlemi başladı. 47 milyondan fazla seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerde Yürüyüş Hareketi lideri Emmanuel Macron ile Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen yarışıyor.

Fransa'da seçimler başladı

Fransa'da cumhurbaşkanlığıseçimlerinin ikinci turunda sandıklar açıldı; oy kullanma işlemi başladı.

İlk turda 11 adayın yarıştığı seçimlerin ikinci turunda ise 2 aday var. Adaylardan biri Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen. Diğer aday ise Avrupa Birliği'nin desteklediği Yürüyüş Hareketi'nin lideri Emmanuel Macron. 47 milyondan fazla seçmen Macron ile Le Pen arasında tercih yapacak.

Avrupa'nın desteklediği Macron ilk turdan yüzde 24 alarak birinci çıkmıştı. Avrupa'dan çıkış politikaları ile bilinen Le Pen ise yüzde 21 ile onu takip etmişti.

İlk tura katılan diğer adayların çoğunluğunun desteğini alan Macron'un ikinci turda da kazanması muhtemel görülürken, Le Pen ise kendisine karşı yapılan tüm propagandaya rağmen direniyor.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ilk kez sol ve merkez sol partilerden bir aday yer almıyor.

Ülke genelinde tüm sandıklar Türkiye saati ile 21'de kapanacak.

Fransız medyası da güçlü bir şekilde Macron'a destek veriyor. Macron'un Le Pen karşısında kazanması güçlü bir ihtimal olarak görülüyor.

Ancak seçim Fransa'nın siyasi geleceği için kritik. Zira Le Pen'in yüzde 40'ın üzerinde oy almasının önümüzdeki dönemde parlamento seçimlerini etkileyeceği belirtiliyor.

İkinci turda kazanan aday, 14 Mayıs'a kadar Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görevi devralacak.

ulousalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanlığı # fransa # seçim # sandık # oy # seçmen # Ulusal Cephe