Ölünce mi tahliye edeceksiniz!

Kıbrıs kahramanlarımızdan Emekli Albay Muzaffer Tekin Silivri Cezaevi'nde yaşam savaşı veriyor.

En önde çarpıştığı Kıbrıs savaşından sağ çıkan Tekin'in 7 yıldır ergenekon tertibiyle tutsak olduğu Silivri Cezaevi'nde kanser olduğu ortaya çıktı. Aylardır hastane hastane dolaşan Muzaffer Tekin'in, bugün de "mahkum koğuşu yok", "yer yok" gerekçeleri ile saatlerce dolaştırıldıktan sonra akşam saatlerinde Çapa Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne yatırıldı. Doktarlar, acilen ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi. İşçi Partisi genel sekreteri Serhan Bolluk da, "yeni Kuddusi Okkırlar'a izin vermeyin, bu cinayeti durdurun" dedi.

Dört buçuk ay hastane hastane dolaştı. Bugün kesin kanser tanısı kondu. Bu isim, Türk Ordusu'nun kahraman isimlerinden biri olan Ergenekon tutuklusu Emekli Albay Muzzaffer Tekin.

Kıbrıs Kahramanı Muzaffer Tekin, hastalığını ailesi dışında herkesten sakladı. Betondan, güneş görmeyen hücresinde aylardır tek başına savaştı. Gerekçesini ise 40 yıllık hayat arkadaşı Müge Tekin işte böyle anlattı.

"Şiddetli ağrı şikayeti ile dün hastaneye kaldırılan Tekin'in bir hafta içinde ameliyat edilemesi gerektiği tepist edildi. Ancak "mahkum koğuşu olamdığı" gerekçesi ile Bakırköy Devlet Hastanesi Tekin'i kabul etmedi. Bu andan itibaren Tekin için uzun bir hastene koşusu başladı."

Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Tekin, burada ise "yer yok denilerek" saatlerce bekletildi. Uzun uğraşlar sonucu Muzaffer Tekin, akşam saatlerinde Acil servise yatırıldı.

Yıllardır Albay Tekin'le birlikte savaşan ailesinin ise başı hala dik.

Kıbrıs çıkarmasında adaya paraşütle inen ilk isimlerden Tekini, tam 7 yıldır Silivri Cezaevinde tutsak... Emekli Albay Muzaffer Tekin, Ergenekon tertibi sürecinde İşçi Partisi'ne üye olmuştu. İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk da yazılı bir açıklama yaparak cinayetin durdurulmasını istedi.

"Cezaevlerinde göz göre göre yaşamları sona eren, bir hukuk cinayeti olarak toplumun belleğinde tazeliğini koruyan yeni Okkırlar yaratılmasına göz yumulamaz. Kumpaslar sonucu iki kez müebbet hapse çarptırılan Tekin derhal serbest bırakılmalı ve gereken tıbbi girişimler bir an önce başlatılmalıdır."

Tekin, Silivri Cezaevinde yaşam savaşı veren tek isim değil. Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu ve Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz de hayati tehlikeleri olmasına rağmen tahliye edilmiyor.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # emekli albay # Muzaffer Tekin # pankreas kanseri