İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa etti

İyi Parti’de yaşanan depremlerin ardından istifa ve ihraç kararı birlikte geldi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Genel Merkeze tepki gösterdiği açıklama sonrası partisinden istifa etti. Disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ da oy birliğiyle partiden ihraç edildi. İhracını İsmail Koncuk’un basın toplantısı sırasında öğrenen Ümit Özdağ, kararı yargıya taşıyacağını açıkladı.

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk partisinden istifa etti

Suların durulmadığı İyİ Parti’de istifa ve ihraç kararı birlikte geldi. Adana milletvekili İsmail Koncuk, İyi Parti’den istifa ederken, basın toplantısında Koncuk’a destek veren Ümit Özdağ ise partiden ihraç edildiğini öğrendi.

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda başlayan liste krizi istifa getirdi. İsmi “oy verilmeyecekler” listesinde bulunan Adana Milletvekili İsmail Koncuk İyi Parti ile bağını kopardı. Koncuk, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Akşener yönetimini zehir zemberek sözlerle eleştirdi.

İsmail Koncuk, İYİ Parti’nin CHP ve HDP ile Anayasa çalışmalarına da tepkiliydi. "Genel Başkan ve parti yönetimine zerre güvenim kalmadı" dedi.

Basın toplantısında sırasında Koncuk’a destek veren İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ ise, İyi Parti’den oy birliğiyle ihraç edildi. Özdağ ihraç kararını, basın toplantısı sırasında öğrendi.

Özdağ'ın ihraç gerekçesi, "İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde olmak ve Parti yönetimi ve kurulları aleyhine, yazılı, görsel ve sosyal medyada asılsız iddialarda bulunmak olarak açıklandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, İyi Parti CHP, HDP ve Saadet Partisi'nin Anayasa taslağı hazırladığını, bu taslakta, 'değiştirilmesi teklif dahi edilemez' olarak kabul edilen maddelerin bile revize edildiğini belirtmişti.

Ümit Özdağ, ihraç kararını yargıya taşıyacağını açıkladı. "Bu ihracı kabul etmiyorum diyen Özdağ, Hukukun bütün temel kurallarına aykırı bir ihraç ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# İyi Parti # ismail koncuk # ümit özdağ