Son 17 yılın favori kız ismi 'Zeynep'

Türkiye'de son 17 yıldır doğan bebeklere en çok konulan isimlerle ilgili bir araştırmayla devam ediyoruz. İstatistiklere göre kız bebeklerde en fazla tercih edilen isim "Zeynep", erkeklerde ise 'Yusuf' oldu. En yaygın soyadları ise 'Yılmaz, Kaya, Demir, Çelik ve Şahin oldu.

Son 17 yılın favori kız ismi 'Zeynep'

"Zeynep", "Yusuf", "Elif" ve "Eymen"

Türkiye'de son 17 yıl içinde doğan kız ve erkek bebeklere en fazla işte bu isimler verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, son 17 yılda doğan kız bebekler için en çok tercih edilen isim "Zeynep" oldu.

"Zeynep"i ikinci sırayla "Elif" ve üçüncü sırayla da "Hiranur" izledi.

Geçen yıl, "Yağmur, Meryem, Nisanur, Asya, Hira Nur, Belinay, Raiba, Esila, Hira ve Buğlem" de kız bebeklere en fazla verilen isimler arasında yerini aldı.

Erkek bebeklerde ise en fazla verilen isim "Yusuf" oldu. Yusuf ismini "Eymen, Ömer, Mustafa, Miraç" adları takip etti.

"Emir, Muhammed, Ali, Çınar, Kerem, Yiğit, Ayaz, Ertuğrul ve Ömer Asaf" da geçen yıl doğan bebeklere en fazla konulan isimler oldu.

Türkiye genelinde nüfus kütüklerine kayıtlı isimlere bakıldığında sayısal açıdan en fazla kayıtlı kadın ismi "Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep", erkek ismi ise "Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hüseyin" oldu.

Resmi kayıtlara göre Türkiye'de en fazla kullanılan soyadı ise "Yılmaz". Bunu sırasıyla "Kaya, Demir, Çelik, Şahin, Yıldız, soy isimleri takip etti.

ulusalkanal.com.tr

# Yusuf # zeynep # elif # eymen