Ekonomi profesöründen önemli açıklama!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve Standart and Poor’s seçimlerin ardından ekonomide yaşanan dalgalanmaları yorumladı. Standart and Poor’s seçim sonuçlarının kredi notuna şu anda doğrudan bir etkisinin olmadığını açıklarken, Fitch Ekonomi politikasındaki gerilimin derinleştireceği yorumunda bulundu. Ekonomi Profesörü Ercan Enç ise “Türkiye reel bir krizin içinde söz konusu kuruluşların değerlendirmeleri ise siyasi niteliktedir” diye konuştu.

Ekonomi profesöründen önemli açıklama!

Seçimler bitti ama ekonomideki dalgalanma devam ediyor. Son hareketliliğe uluslararası kuruluşlardan da yorum gecikmedi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından Standard&Poor’s, seçim sonuçlarının Türkiye’nin kredi notuna şu anda doğrudan bir etkisinin olmadığını belirtti. Yeni kurulacak hükümete ve sonrasında yapılacak ekonomik reformlara bakılması gerektiğinin altını çizdi.

Bir diğer benzer kuruluş Fitch ise seçim sonuçlarının kısa vadede siyasi belirsizliği arttırdığını ifade etti. Ekonomik gerilimin derinleştirerek Türkiye'nin kredi notuna yansıyabileceğini yorumunu getirdi.

Ekonomist Profesör Doktor Ercan Enç, kredi derecelendirme kuruluşların bu tespitlerini Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Enç iki kuruluş için de “derecelendermeleri büyük oranda siyasidir” dedi. Türkiye’in krizine işaret etti,

Enç, siyasi belirsizliğin yarattığı spekülatif hareketlere değil karşılanamayan döviz gereksinimine bakılması gerektiğini belirtti.

# Fitch