Başkent'te elektrikli otobüs töreni

Ankara Büyükşehir Belediyesi kullanım süresi dolmuş 16 yıllık otobüslerini dizelden elektrikli hale dönüştürdü. Otobüslerin dönüşümü yerli imkanlarla sağlandı. Başkentte çevre dostu otobüsler dönemi başladı.

Başkent'te elektrikli otobüs töreni

BaşkentAnkara'da 16 yıllık emektar dizel otobüs elektrikli hale dönüştürüldü.

Otobüslerin dönüşümü Ankara Büyükşehir Belediyesi ve BELKA firmasının iş birliğinde yapıldı. Dönüştürme işlemi yerli imkanlarla sağlandı. Abkara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş 400 otobüsün daha dönüştürüleceğini belirtti:

- Şu anda sadece bizim belediyemizde bu şekilde dönüştürülmeyi bekleyen 400 otobüs var.

BELKA Genel Müdürü Dursun Çiçek dönüşümlerin yerli mühendisler tarafından yapıldığını açıkladı

Türkiye'nin ilk yüzde 100 dönüştürülmüş elektrikli otobüsü Avrupa standartları testlerinin hepsinden başarıyla geçti. 3 saatte şarj olan elektrikli otobüs, 1 günden daha fazla kullanılabiliyor.

Belediye binası önünde tanıtımı yapılan otobüsün en önemli özelliği ise çevre dostu olması. Yavaş elektrikli otobüslerin çevre dostu olmasını vurguladı:

- Hem hava kirliliği hem yakıt gideri açısından Ankara için mahsurlu çünkü Ankaramız da çok araç kullanılması ve diğer sebeplerden dolayı maalesef hava kirliliği yaşıyor.

# ankara # türkiye # dönüşüm # elektrik # Mansur Yavaş # hava kirliliği # başkent # dursun çiçek # dizel # elektrikli otobüs # abb