Vatan Partisi heyeti, Suriye'ye gidiyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul İl Merkezinde, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin ve USMER İstanbul Başkanı Em. Tüma. Soner Polat ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, parti heyetinin önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği Suriye ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vatan Partisi heyeti, Suriye'ye gidiyor

Perinçek, basın toplantısında şunları belirtti:

ORTADOĞU’DA CEPHELEŞME

Bugün Ortadoğu’da yaşanan cepheleşme apaçık görülmekte. Bir tarafta ABD, onun en sadık müttefiki İsrail ve onların peşine takılan bazı Körfez ülkeleri bulunmaktadır. Stratejik piyonları ise, Obama’nın “kara gücümüz” dediği, ABD Genelkurmay Başkanı’nın öve öve bitiremediği PKK/PYD’dir. Milli devletlere savaş ilan edenbu koalisyon, Ortadoğu’yu etnik ve mezhepsel temelde bölmeyi amaçlamaktadır. Bu cephenin hedefi, “Kürt Koridoru”nu, yani İkinci İsrail’i kurmaktır.

Bu cephenin karşısında ise, bölünmek istenen ülkeler bulunmaktadır: işgalle bölünen Irak; teröre boğulan ve federasyona dönüştürülmeye çalışılan Suriye; PKK terörü ve anayasa dayatmasıyla karşı karşıya bırakılan Türkiye ve İran. Etnik ve mezhepsel bölünme, ikinci adımda Avrasya’nın yükselen güçlerini, Rusya ve Çin’i de hedef almaktadır.

VATAN PARTİSİ KOMŞULARLA İŞBİRLİĞİNİ İNŞA EDİYOR

Bölge ülkelerini bölmek isteyen güçler, öncelikle bölgesel işbirliklerini engellemeye çalışıyorlar. Komşu ülkeler arasına nefret tohumları ekiyorlar. Rus uçağının düşürülmesi, Türk-Irak ilişkilerinin kopma aşamasına gelmesi, 2011 yılından bu yana Türkiye-Suriye ilişkilerinin ortadan kalkmış olması sadece Türkiye’yi bölmek isteyenlerin çıkarınadır.

Başta komşularımızla olmak üzere, bölünmeye ve teröre direnen tüm ülkeler ile işbirliğini gerçekleştirmek için Vatan Partisi kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda Vatan Partisi’nin bölge politikaları konusunda uzman olan, terörle mücadelede birikim sahibi yöneticileri üst düzeyde görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret edecektir. Bu ziyarette bölgemizdeki son gelişmeler, ABD’nin bölücü anayasa siyasetleri, “Kürt Koridoru” projesi ve ülkelerimiz arasında işbirliği konuları ele alınacaktır.

18-21 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ziyarete Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, E. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Em. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlık edecektir. Heyette yer alan diğer isimler şunlardır: Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, E. Tümgeneral Beyazıt Karataş, USMER İstanbul Başkanı, E. Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Em. Tümamiral Soner Polat, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner.

TÜRKİYE VE SURİYE İÇİN TEK ÇÖZÜM

Türkiye için de Suriye için de tek bir çözüm var: ABD ve İsrail’in Kürt Koridoru girişimine karşı birlikte mücadele vermek. Türkiye’nin Suriye ile bölücü ve yobaz terörüne karşı işbirliği yapması, çok daha geniş bir cephenin oluşması anlamına geliyor. Suriye, zaten Irak, İran, Lübnan ve Rusya ile birlikte hareket ediyor. Türkiye’nin vatan mücadelesi de onlarla el ele vermesini gerektirmektedir.

Biz bu bakımdan Suriye devletinin hangi kaygı ve amaçla olursa olsun, PYD’ye teçhizat vermesini, hem Türkiyemizin toprak bütünlüğü hem de Suriye’nin bu savaştan başarıyla çıkması açısından yerinde bulmuyoruz.

SURİYE DÜŞMANLIĞININ SONUÇLARI

Öte yandan Türkiye’nin başındaki Tayyip Erdoğan yönetimi, Suriye’ye terör ihrac etti. AKP iktidarı, Suriye’ye karşı ABD, İsrail, Katar ve diğer Amerikancı Körfez şeyhlikleri ile birlikte hareket etti. Suriye düşmanlığının ülkemizi hangi tehlikelere sürüklediğini bugün görmeyen kalmamıştır. Bütün sorun, buradan çıkmak için doğru strateji ve taktikler üretmektedir.

Geçmişte büyük dersler var: Bölgedeki bölücü ve yobaz örgütleri, bölge ülkeleri arasındaki çatlaklarda hayat buldular. Turgut Özal yönetimi, 1983 yılında Suriye’de Münafık Kardeşler’in kalkışmalarını destekledi. Suriye bu düşmanlığa Bekaa’da PKK’ya kamp vererek yanıt verdi. Türkiye ile İran ve Irak arasındaki ilişkilerde de benzer uygulamaları yaşadık. Kazançlı çıkan yalnız ve yalnız ABD ve İsrail’dir.

PKK/PYD’NİN STRATEJİK PİYON KONUMUNUN DEĞİŞMEZLİĞİ

Biz Vatan Partisi olarak, Suriye devleti ile ilişkilerimizde, hep stratejik konumlanmaya dikkat çektik. Suriye’nin kuzeyinde “Kürt Koridoru” açanlar, ABD ile İsrail’dir. Bu koridor, Suriye topraklarında açılıyor. Bölgede herkes, stratejik dostunu belirlemek ve ısrar etmek durumundadır. Türkiye mi, yoksa PKK mı, karşılaştırma bile yapılamaz.

Kritik saptamamız şudur: PKK/PYD, ABD’nin ve İsrail’in stratejik piyonudur. Herhangi bir devlet, ister Suriye, ister Rusya, ister İran, isterse Türkiye, hangi marifetleri göterirlerse göstersinler, ABD ve İsrail ile PKK/PYD arasındaki stratejik piyon ilişkisini değiştiremezler. Bunu Vatan Partisi olarak bütün bu ülkelere anlatıyoruz.

BÖLGE ÜLKELERİNDEN BEKLENEN

Bölge ülkelerinin yanlışlarının nereden kaynaklandığını saptamak gerekir. Onlar, Türkiye’nin ABD ve İsrail ile ilişkilerini değişmez gibi görüyorlar. Türkiye’yi yönetenler ile Türkiye’nin stratejik çıkarları arasındaki çelişmeyi görmüyor veya dikkate almıyorlar. Tayyip Erdoğanlardan gelen düşmanlıklara taktik düzlemde yanıtlar üretmeyi çare sanıyorlar. O zaman Tayyip Erdoğanların konumunu zayıflatmak bir yana, pekiştirmiş oluyorlar.

Oysa Türkiye’nin stratejik çıkarı, Batı Asya Birliği ve Avrasya Birliği’ndedir. Hatta bir süre sonra görülecektir: Türkiye, ABD ve İsrail’den gelen tehdide karşı bölgenin en sağlam duruşlu ülkesi olacaktır. Hem Türkiye’ye yönelen tehdidin ciddiyeti, hem de Türkiye’nin bağımsızlık ve devlet birikimi bunu gerektiriyor. O nedenle Suriye, Irak, İran ve Rusya’nın gelişmelere stratejik düzlemde bakması, süreci olumlu etkiler.

ÖNCELİKLERE SAYGI

Kuşkusuz her ülkenin öncelği var. Suriye ile Türkiye’nin öncelikleri aynı değil. Türkiye’nin önceliği, Bölücü Terörü etkisiz kılmaktır. Suriye’nin önceliği, yobaz örgütlerini temizlemektir. İran, Irak ve Rusya’nın da kendi öncelikleri var. Bu önceliklerin toplamı, ABD ve İsrail planını bozar. O nedenle bölge ülkeleri, birbirinin önceliğine saygı göstermeli, birbirine engel olacak siyaset ve uygulamalardan kaçınmalıdır.

Haber: Samet Öztürk

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# vatan partisi heyeti