Maden ocağında göçük: Çok sayıda işçi göçük altında

AFAD, hayatını kaybeden işçi sayısının 17'e yükseldiğini açıkladı.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninde trafopatlaması nedeniyle çıkan yangında 5 işçinin hayatının kaybettiği, yüzlerce işçinin ise madende mahsur kaldığı bildirildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kurtarma ekiplerinin mahsur kalanlardan 20 işçiyi ocaktan çıkarttığını belirten Kaymakam Atçı, hastanede tedaviye alınan bu işçilerden birinin kurtarılamadığını söyledi.

Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, ocağın 2 bin metre derinliğinde mahsur kalan yaklaşık 300 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sağ çıkarılan işçilerin isimleri

Ahmet İnanç, Süleyman İnce, Vedat Kılıç, Onur Ergün, Halil İbrahim Adak, Osman Yıldırım, Yusuf Emre Uğur, Eset Çevik, Mehmet Ali Dinçer, Zeki Özdemir, Fazlı Barış, Serdar Güney, İnan Akbulut, Tolga Söğüt, Şakir Yakut, Recep Karabulut, Veysi Yardımcı ve Cengiz Yıldırım.

Taner Yıldız'dan ilk açıklama

Basın mensuplarına açıklama yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız "Önemli bir sıkıntı var. Başbakanımızla görüştüm, direk Soma'ya geçiyorum. AFAD Başkanı ile konuştum. İnşallah çok büyük bir sıkıntı çıkmaz. Şehit olan işçi kardeşlerim var, çok detaylı bilgi vermeden Soma'ya geçiyorum. Tek ağızdan bunları takip edeceğiz, kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

AKP Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş, Ulusal Kanal'a konuştu: 20 ölü açıklamasını yanlışlıkla yaptım. olayda 4 ölü 17 yaralı var. yaralılardan biri ağır.

ulusalkanal.com.tr

# patlama # madenci # göçük # maden ocağı # soma # trafo