Sosyal medyada uyuşturucu ticareti!

Sosyal medya kanallarından sentetik uyuşturucu Bonzai ticareti yapılıyor

Sosyal medyada uyuşturucu ticareti!

Sosyal medya kanallarından sentetik uyuşturucuBonzai ticareti yapılıyor

Uyuşturucu Madde içerikli olan ve kullanımı esnasında insan metabolizmasına çok zararları dokunan Bonzai tamamen uyuşturucu maddeden ve bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak elde edilen Bonzai'nin ticareti Facebook, Twitter gibi erişimi kolay sık kullanılan sosyal medya kanalları ve bazı forumlarda açıkça ticareti yapılıyor. Kullanımı hızla artan ve ölümlere neden olan bonzai uyuşturucu madde sosyal medya üzerinden sipariş verilip PTT ile kapıda ödeme teklifi de sunuluyor!

Böylesine tehlikeli uyuşturucu maddeler sosyal medyada, "Ürünler %100 Orjinal yırtmalı pakettir ve Yapıcağınız alışverişten %100 karlı çıkma imkanı sağlayan fiyatlar Tek paket 110 TL - 2 Paket 180 TL - 3 Paket 250 TL... SON STOKLAR için Ulaşan alır", "Bonzai Winter Boost 3GR 110 TL Jamaican Gold Extreme VIP Supreme de elimize dün geldi.Özelden ulas", "PTT ile kapıda ödeme 100% güvenli alısveris icin ulasın" gibi anonslarla duyurulup almak isteyenlere özelden ulaşılması ifade ediliyor.

Konu ile görüştüğümüz İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yetkili polis memur Ulusal Kanal'a konuştu. Gerek Bonzai, gerekse de diğer uyuşturucu maddelerle müdadelede en etkin methodun vatandaş ihbarı olduğunu ifade eden polis memuru şunları söyledi:

Uyuşturucu maddelerin sosyal medya kanalları üzerinden satışı hakkında çok sayıda vatandaş ihbarı alıyoruz. Bu yönde çoğu zaman Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortak çalışıyoruz. Gelen ihbar üzerine ilgili sosyal medya profilini teknik takibe alarak hem buradan satış yapanlara geniş çaplı operasyon düzenliyoruz, hem de sayfanın kapatılmasını sağlıyoruz. Tabi biz bu hesapları kapatırdıkça yerine yenileri açılıyor. Bu yönde teknik takiplerimiz ve operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek

İlgili haberimizi okumak için görselin üzerine tıklayın

Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

# twitter # sosyal medya # uyuşturucu # Jamaika # facebook # PTT # bonzai