7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo başladı

8. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo ve 7. Dünya Helal Zirvesi, 25-28 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından 500’den fazla satın alma profesyonelini ağırlarken, 50 bine yakın ziyaretçi ve 9 bine yakın yabancı delegenin etkinliklere katılımı bekleniyor.

7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo başladı

Yerli, milli ve helal üretimde hızla yükselen Türk şirketleri, 7 trilyon Doları bulan dünya helal pazarındaki payını Helal Expo’da artırmak için 25-28 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde buluşuyor. 25 Kasım Perşembe günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın katılımıyla start veren ve küresel arenadaki en büyük "helal organizasyonu" olarak kabul edilen 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo, geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşmişti.

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve İslam Ticaretini Geliştirme Merkezi (ICDT) işbirliğinde, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) kararları ve yapılan işbirliği anlaşmaları çerçevesinde Discover Events, her yıl olduğu gibi 2021’de de İİT Helal Fuarı ile Dünya Helal Zirvesine başarıyla imzasını attı.

’HELAL ÜRETİM VE TÜKETİMİN VAZGEÇİLMEZLİĞİ'

Küresel büyüklüğü 7 trilyon Doları aşan helal ekonomisi ticaret hacminin daha da artırılması, yeni pazarlara ulaşım sağlanması ve sektörel gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla düzenlenen Helal Fuarı, bu yıl "Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği" temasıyla gerçekleşiyor.

35 ÜLKEDEN MİLLİ VE BİREYSEL KATILIM, 85 ÜLKEDEN 9 BİNE YAKIN YABANCI DELEGASYON

Başta gıda olmak üzere kozmetik, ilaç, kimya, tekstil, turizm, teknoloji gibi alanlardan 500’den fazla satın alma profesyoneline ev sahipliği yapan 8. Helal Expo, 50 bine yakın ziyaretçi ve 9 bine yakın yabancı delegeyi ağırlamayı hedefliyor.

İLGİ YOĞUN

Fuarla eş zamanlı olarak SMIIC ana paydaşlığında, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) başta olmak üzere ülkenin ilgili kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen 7'nci Dünya Helal Zirvesi'ne de, dünyanın dört bir yanından alanlarında profesyonel akademisyenler, araştırmacılar, iş insanları ve sektör öncüleri katılacak. Çevrimiçi de takip edilebilecek etkinlikle, İİT üyesi ülkeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra teşkilata üye olmayan ülkelerde de helal sektörüne yönelik farkındalığı artırıp, ilişkileri kuvvetlendirmek amaçlanıyor.

ON ALTI FARKLI ÜLKEDEN 80’DEN FAZLA KONUŞMACI

Sağlıklı ve hijyenik olması sebebiyle Müslümanların yanı sıra gayrimüslimlerin de ilgisini çekerek gelişen ve her geçen gün artan farkındalıkla büyüyen helal belgeli ticarete yönelik dünyanın en çok ses getiren fuarına Türkiye'nin ev sahipliği yapıyor olması; ülkenin helal kalite altyapısı alanındaki tecrübesini paydaşlara aktarılabilmesi için önemli bir fırsat teşkil ediyor. Zirveye 16 farklı ülkeden 80’e yakın konuşmacı olarak katılacak kurum temsilcileri, 10 farklı oturumda bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.

RENKLİ ETKİNLİKLER, ÖZEL MODA SOKAKLARI ZİYARETÇİLERE EĞLENCELİ ANLAR YAŞATACAK

Fuar ve konferanslar süresince birçok etkinlik yapılacak. Bu kapsamda İslam ülkelerinden katılacak WHS Uluslararası Aşçılar Yarışması organize edilecek. Bu etkinlikte şefler Taksim’den başlayarak, etkinlik alanına bir konvoy halinde ulaşacak. “Engelsiz Lezzetler Yarışması”na katılan aşçıların; işçilik, hijyen, israf, sunum değerlendirmeleri jüri tarafından yapılarak, kazananlara ödül verilecek.

Bir diğer etkinlik olan ve Modanisa işbirliğiyle hazırlanan muhafazakâr konseptteki "Moda ve Sanat Sokağı", ziyaretçilerine görsel şölen sunacak.

Ayrıca WHS Start-Up Yarışması kapsamında 40’a yakın Start-Up projelerini tanıtacak; BTM, Bilişim Vadisi gibi yerlerden önemli isimler program içerisinde söyleşiler gerçekleştirecek.

# ticaret # Fuat Oktay # expo # islam işbirliği teşkilatı # helal expo