Meclis, olağanüstü toplanacak

Meclis, eylül ayının ilk haftasında iki kez olağanüstü toplanacak. Cemil Çiçek'in çağrısı ile 1 Eylül'de toplanacak olan Meclis'te, Hükümet programı okunacak. Meclis hafta içindeyse torba yasa tasarısı görüşmeleri için AKP tarafından olağanüstü toplantıya çağrılacak.

Meclis, olağanüstü toplanacak

Torba yasa için tatile girmesi ertelenen, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası 14 Ağustos'ta ani bir kararla tatile giren Meclis, Eylül ayının ilk haftasında iki kez olağanüstü toplanacak.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için olağanüstü toplanan Meclis, bu kez Hükümet kurma çalışmaları için olağanüstü bir araya gelecek. Başkan Cemil Çiçek'in çağrısı ile 1 Eylül'de toplanacak olan Meclis'te, 62'nci Hükümetin programı okunacak.

Saat 14.00'de Hükümet programının okunacağı Genel Kurul'da, Meclis içtüzüğü gereği iki gün aradan sonra 4 Eylül Perşembe günü; Hükümet programı görüşülecek, 6 Eylül Cumartesi günü de güven oylaması yapılacak.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 1 Eylül'de ilk grup toplantısını da yapacağı Meclis, 7 Eylül'de bir kez daha olağanüstü toplanacak.

Çağrıyı yapan bu kez AKP. Meclis ikinci olağanüstü oturumunda torba kanun tasarısı görüşmelerine devam edecek. Ardından CMK'da değişiklik öngören yasa teklifi ele alınacak.

7-8-9 Eylül tarihlerinde gündemindeki konuları görüşerek olan Meclis daha sonra 1 Ekim'e kadar tekrar tatile girecek.

ulusalkanal.com.tr

# Türkiye Büyük Millet Meclisi # olağanüstü toplanacak