Polis neden hedefte?

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın saldırılarının başlamasından sonraki süreçte yaşananlarla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda terör örgütünün kentlerde asayiş ve istihbaratıyla polis teşkilatı gibi bir örgütlenme oluşturduğu, polisleri hedef alarak kendi denetimini sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Polis neden hedefte?

Bölücü terör örgütü PKK halk üzerindeki baskısını artırabilmek için şehirlerde kendi polis yapılanmasını kurdu. Bu dikkat çeken bilgi, Emniyet Genel Müdürlüğü raporundan...

Açılım sürecinin bitmesinin ardından terör örgütünün hedefi polisler oldu. Çatışmaların başlamasından sonraki süreçte yaşananlarla ilgili hazırlanan Terör ve İstihbarat Dairesi raporunda; terör örgütünün kentlerde asayiş ve istihbaratıyla polis teşkilatı gibi bir örgütlenme oluşturduğu, polisleri hedef alarak kendi denetimini sağlamayı amaçladığı belirtildi.

PKK kamplarında eğitim alan, dağ kadrosu içinde bulunan çok sayıda terörist, çatışmasızlık döneminde şehirlere yerleşerek YDG-H adı altında örgütlendi. Hürriyet gazetesinde yer alan raporda “2013 yılında kuruluşunu tamamlayan YDG-H, PKK’nın dağ kadrosundan teslim olan örgüt üyelerinden oluşturuldu.

PKK; YDG-H yapılanması ile polis teşkilatı gibi bir yapılanmaya giderek asayiş ekibi, istihbarat birimleri kurdu, kontrol ettiği bölgelerde denetimler yaptı, sözde mahkemelerde vatandaşları yargılayıp ceza verdi.

Bölücü terör örgütünün amacı bölge halkını iyice baskı altına almaktı. PKK, vatandaşın emniyet güçlerine başvurmasını önlemek içinde YGD-H yapılanması ile mahalle girişlerine bombalı hendekler kazdı.

PKK'nın yaptıkları bununla sınırlı değildi. İstihbarat toplayan örgüt; kamu personeli, güvenlik güçleri ve hatta kendileriyle aynı görüşte olmayan halkı fişleyerek hedef seçti.

PKK'nın polise yönelik saldırının ardında yatan ise sözde hâkim olduğu bölgelerden emniyet güçlerini uzak tutup halkı baskı ve şiddetle iyice sindirebilmek.

ulusalkanal.com.tr

# polis # şehit # pkki