İki uçakla Suudi Arabistan'da FETÖ operasyonu

Ankara’dan iki özel uçakla giden Terörle Mücadele ekipleri, FETÖ’nün Suudi Arabistan yapılanması içinde yer alan toplam 47 kişiyi Medine ve Cidde şehirlerinde gözaltına alarak Türkiye’ye getirdi.

İki uçakla Suudi Arabistan'da FETÖ operasyonu

FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasına yönelik operasyonlar devam ediyor. Bunun en son örneği Suudi Arabistan’da oldu. FETÖ’nün Suudi Arabistan yapılanması içinde olan kişiler geçen Perşembe günü Türkiye’den giden iki uçakla Ankara’ya getirildi. Getirilen FETÖ’cülerin sorgu işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre operasyon şöyle gerçekleşti: FETÖ’nün Suudi Arabistan yapılanması içinde olan kişileri Suudi güvenlik güçleri gözaltına alarak Türk makamlarına bilgi verdi. Bunun üzerine harekete geçen Ankara, iki özel uçak hazırlayarak Terörle Mücadele polislerinden oluşan ekibi Suudi Arabistan’ın Cidde ve Medine şehirlerine gönderdi. Bu iki şehirde daha önce aileleri ile birlikte gözaltına alınan toplam 47 kişi uçaklara bindirilerek Ankara’ya getirildi.

16 KİŞİ ‘KAFA ADAMLAR’

Aydınlık'tan Masum Gök'ün haberine göre, FETÖ’nün Suudi Arabistan yapılanmasına yönelik gerçekleşen operasyon örgütün yurtdışı yapılanmasına yönelik en kapsamlı operasyon olarak değerlendirilmekte. Suudi Arabistan’ın Medine ve Cidde şehirlerinden getirilen kişiler arasında 16 kişinin örgütün bu ülkedeki ‘kafa adamlar’ı olduğu öğrenildi.

FETÖ’ye yönelik operasyon ile birlikte örgütün Suudi Arabistan yapılanmasının büyük darbe yediği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # suudi arabistan