ABD'nin Perinçek korkusu

Türkiye'yi teriplerle dize getiremeyen CIA'in hedefinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek var. Eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, bu kez Washington Post gazetesine yazdığı makalede Perinçek'i hedef aldı. Rubin, TSK'daki FETÖ temizliğinden ve Türkiye'de yükselen Amerikan karşıtlığından Perinçek'i sorumlu tuttu.

2003 Irak işgalinden sonra Irak'taki Koalisyon İşgal Yönetiminde görev alan eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin, Washington Post gazetesinde yayımlanan makalesinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i hedef aldı.

Daha önce Perinçek için "gölge savunma bakanı" benzetmesi yapan Rubin, bu kez Perinçek'i Türkiye'de yükselen Amerikan karşıtlığından sorumlu tuttu.

Rubin, Amerika’ya karşı yükselen bilinci “Türkiye’nin yeni normu” olarak niteledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan FETÖ temizliğini de eleştiren Rubin, yaşanan gelişmelerden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i sorumlu tuttu.

Türkiye Gençlik Birliği'nin ABD askerlerine karşı eylemleri de Pentagon eski yetkilisinin hedefi oldu. Rubin Perinçek için "Türk ordusunun entellektüel manevi babası" dedi.

Hem Türk Silahlı Kuvvetleri’nin entellektüel manevi babası Doğu Perinçek hem de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi şiddetli NATO karşıtları. Yakın zamanda Erdoğan, Suriye’deki Amerikan birliklerini ‘Osmanlı Tokadı’ ile tehdit etti. Türkiye’nin düşmanlığı kelimelerle de sınırlı kalmadı: Amerikan gemileri Türk limanlarına demirlediğinde, Türk milliyetçilerinin saldırılarına uğradılar. İncirlik Hava Üssü personelinin tutuklanması istendi. Rahip Brunson’un da aralarında olduğu birçok Amerikan vatandaşı ulusal güvenlik suçlamasıyla şüpheli olarak hapiste.

CIA'in önemli tetikçilerinden biri olan Rubin şu an Amerikan Girişim Enstitüsü adlı kuruluşta çalışıyor. Ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisinde öğretim görevliliği ve Amerika'da yayınlanan Ortadoğu bülteni dergisinin editörlüğünü yapıyor.

ulusal.com.tr

# abd # Perinçek # rubin