Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk 5'te''

NATO'da yaşanacak diplomasi trafiği öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son görüşmeyi ABD Başkanı Joe Biden'le yapacağını söyledi. İkili ilişkilerin ele alınacağını ifade etti. Daha sonra Yukarı Afrin Barajı ve İshale Hattı töreninde konuşan Erdoğan, ''Verdiğimiz kararlı mücadeleyle Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk 5'te''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin açıklamalar yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında kademeli normalleşmeye değindi:

- Şu anda, 32 milyonu yakaladık aşılamada. bir taraftan da aşılarımız geliyor. Süratle bir turizm atağı, turist atağı başlayacak.

Cumhurbaşkanı'na 14 Haziran'da NATO temasları soruldu.

- Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İkili görüşmelerimiz var. İngiltere, Fransa, Almanya, Letonya başbakanları, cumhurbaşkanları ile görüşmelerimiz olacak. Bu sayı artar eksilmez. Fransa cumhurbaşkanı Macron ile görüşmemizde, ağırlıklı olarak Türkiye-Fransa ilişkilerinin olumlu, olumsuz yanlarını görüşme imkanımız olacak.

Erdoğan daha sonra video konferans yöntemiyle ''Yukarı Afrin Barajı ve İsale Hattı''nın açılış törenine katıldı.

- Milletimizin huzuruna neredeyse her gün yeni bir yatırımla çıktığımız sürdürülebilir su kaynakları yönetimi, dünyayla birlikte ülkemizde de gün geçtikçe önem kazanıyor.

Terörle mücadele ile arındırılan bir bölgede barajın temelinin atıldığına dikkat çekti Erdoğan. Kararlık mesajını yineledi:

- Verdiğimiz kararlı mücadeleyle Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardık.

# abd # ingiltere # türkiye # erdoğan # terör # almanya # terörle mücadele # fransa # nato # Biden # Kademeli normalleşme # NATO Zirvesi # letonya