6-8 Ekim davasında duruşma 18 Ekim'e ertelendi

6-8 Ekim terör olayları davasında sanık ve avukatları yargılama sürecini uzatma çabalarına devam etti. Mahkeme başkanının Kovid-19'a yakalanması nedeniyle duruşmaya SEGBİS ile uzaktan katılan sanıklar, savunma yapmak istemedi. Dava 18 Ekim'e ertelendi.

6-8 Ekim davasında duruşma 18 Ekim'e ertelendi

Terör örgütünün talimatlarıyla halkı sokağa çağıran HDP’liler, paylaşımlarının suç teşkil etmediğini iddia etti, savunma yapmaktan kaçındı.

6-8 Ekim terör olaylarının faillerinin yargılandığı dava Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Davada, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanık yargılanıyor.

23 Eylül’deki duruşmaya Selahattin Demirtaş mazeret bildirerek katılmadı. Figen Yüksekdağ ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Mahkeme başkanının Kovid testinin pozitif çıkması nedeniyle duruşmaya geçici heyet baktı. Bu durumu fırsata çevirmek isteyen avukat ve sanıklar yargılama sürecini uzatma çabalarını sürdürdü. Duruşmaya uzaktan SEGBİS ile katılan sanıklar savunma yapmak istemedi.

Dava savcısı sanıkların kaçma ihtimallerini esas alarak, tutukluluk devamını istedi.

Tutukluk durumu hakkında HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Alp Altınörs söz aldı. Altınörs, olayların yaşandığı dönemde halkı sokağa çağırarak ölümlere neden oldukları o paylaşımların şiddet içermediğini iddia etti. Paylaşımların suç olmadığını savunan Altınörs tahliyesini istedi.

Eski Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise mahkeme heyetini hedef aldı. Tuncel, “Siyasi iktidar ne diyorsa biz ona göre yargılanıyoruz” diyerek de kendini savundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 6-8 Ekim’de yaşamını yitirenlerin listesinin istenmesine karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 18 Ekim’e erteledi.

# Kovid19 # dava