Dolar TL kuru neden yükseliyor? "En önemli nedeni..."

Ekonomist Fehmi Köfteoğlu, doların yükselme nedenlerini anlattı. Ulusal Kanal'da açıklamalarda bulunan Köfteoğlu, "Doların yükselmesinin en önemli nedeni, güvensizlik. Bugünkü iktidar ve iktidarın başındaki, ister AKP Genel Başkanı sıfatıyla olsun ister Cumhurbaşkanı sıfatıyla olsun, güven vermiyor" dedi

Ekonomist Fehmi Köfteoğlu, Ulusal Kanal'da Can Karadut'un sunduğu Günaydın Türkiye programında doların yükselme nedenlerini aktardı.

Köfteoğlu, şunları söyledi:

"Doların yükselmesinin en önemli nedeni, güvensizlik. Bugünkü iktidar ve iktidarın başındaki, ister AKP Genel Başkanı sıfatıyla olsun ister Cumhurbaşkanı sıfatıyla olsun, güven vermiyor. En yakınındakiler dahil, bakın daha önce o rakamları verdik, AKP'nin çok oy aldığı illerde bile şimdi bu 31 Mart seçimlerinde bile beka sorunu vs gibi şeyler söylediler. Onu sulandıran ve insanların nezdinde o değerleri bile içini boşaltan hale getirdikleri yerde bile o insanlar onlara oy verenlerin bile onlara güvenmediğini, en çok oy aldığı illerde BDDK ve Merkez Bankası verilerine baktığımızda bankadaki parasını dövize yataranların oranı en yüksek olan iller. Bu nedir? Sordukları sorunun yanıtı da bu. Güvenilmiyor."

ulusal.com.tr

# dolar # dolar neden yükseliyor # dolar TL kuru