Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 3 ev karanlığa mahkum edildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 3 ev karanlığa mahkum edildi. 45 yıl önce başvuru yapmalarına rağmen elektrik dağıtım sistemi bir türlü kurulmadı. Karanlıkta kalan yurttaşlar, gaz lambası, mum ve lüksle evlerini aydınlatıyor.

Gaz lambası, mum ve lüks... Elektriğin olmadığı zamanlarda insanların zorunluluklarıydı. Ama onlar bu zorunluluklardan bir türlü kurtulamadı.

'Bu çağda bu kadarı da olmaz' dedirten görüntüler Muğla'nın Seydikemer ilçesinden.

Kayadibi Mahallesi Gökbent mevkiinde, yerleşim yerine 2 kilometre uzaklıktaki 3 hanenin sakinleri, evlerine elektrik verileceği günü bekliyor.

Bundan tam 45 yıl önce başvurusu yapıldı ama elektrik dağıtım sistemi kurulmadı.

Yetkililere defalarca başvuru yapılsa da sonuç alınamadı. Evlerinde elektrik tesisatı olmasına rağmen yurttaşlar, karanlıkta kaldı.

Buzdolabı, televizyon ve çamaşır makinesi gibi her evin ihtiyacı olan aletler onların evlerinde yok.

Öğrenciler de mum ışığında ders çalışmak zorunda kalıyor.

Öte yandan ADM Elektrik Dağıtım Şirketinden konu ile ilgili açıklama geldi. Bu tür alanlarda kamu kaynakları kullanılarak yapılacak yatırımlar için en az 5 kullanıcının ikamet etmesi gerektiği belirtildi. Sınırlı sayıdaki hane için kapsamlı dağıtım tesisi ve trafo inşası gerektiğinin vurgulandığı açıklamada "Yasal sınırlamalar nedeniyle bu tesislerin yapımı mümkün olmamıştır" denildi.

ulusal.com.tr

# muğla # seydikemer