Teröristlerin korkulu rüyası 'Korkutlar'

Osmaniye İl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, gece gündüz demeden yaptıkları operasyonlarla Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlere aman vermiyor. Amanoslar'da teröristlerin korkulu rüyası haline gelen Korkutlar, elleri tetikte vatan nöbeti bekliyor. Korkutlar, son 1 yıl içinde teröristlerin kullandığı 20’den fazla sığınağı malzemeleriyle birlikte imha etti.

Teröristlerin korkulu rüyası 'Korkutlar'

Amanos Dağları’nda PKK’lı teröristlere aman vermiyorlar. Elleri tetikte vatan nöbeti tutuyorlar. Onlar, teröristlerin korkulu rüyasıJandarmaÖzel Harekat timleri… Namı diğer, Korkutlar

Osmaniye İl Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, gece gündüz demeden yaptıkları operasyonlarla teröre geçit vermiyor. Korkutlar, arama tarama, nokta operasyonlar ve lojistik alanların imhası görevlerini zorlu arazi koşullarında yapıyor.

Her biri 16 kişiden oluşan timler, Amanoslar’ın Osmaniye kısmında görev yapıyor. Tamamen yerli silah ve mühimmatlarla donatılan timler, operasyon bölgesine yine yerli üretim Kirpi, Kobra ve Vuran türü zırhlı araçlarla intikal ediyor.

Kendi sorumluluk alanlarındaki bölgeyi karış karış tarıyorlar. Havadan İHA ve SİHA'ların da desteğiyle yerleri tespit edilen terörist unsurları başarıyla etkisiz hale getiriyorlar. Arazide olmadıkları zaman ise spor ve atış talimleriyle, güçlerini ve verimliliklerini en üst düzeyde tutmaya çalışıyorlar.

Korkutlar, 2020 yılı başından bu yana PKK'lı teröristlerin kullandığı 20'den fazla sığınağı tespit etti. Sığınaklarda çok sayıda patlayıcı, silah, mühimmat, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeye el koyan timler, sığınakları ise patlatarak kullanılmaz hale getirdi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, jandarma özel harekat birliklerinin Amanoslar'da 24 saat gözünü kırpmadan görev yaptığını söyledi.

# pkk # iha # siha # asker # jandarma # Vatan # sığınak # osmaniye # patlayıcı # özel harekat # Erdinç Yılmaz # amanos dağları # kirpi # vuran # vatan nöbeti # amanoslar # tetik # Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz # kobra