Birleşe birleşe kazanacağız!

Enerji ve Maden işçileri özelleştirmeye karşı birleşe birleşe direniyor.

Birleşe birleşe kazanacağız!

Desteğin eksik olmadığı direniş çadırından birlik sesleri yükseliyor. DİSK VE KESK genel başkanları ve bağlı sendikalar enerji ve madenişçileri ile bir araya geldi ve birlikte mücadele çağrısında bulundular.

Enerji ve maden işçileri misafirlerini “ birleşe birleşe kazanacağız” diyerek karşıladı. Konuşmacıların sözü sık sık “ birleşe birleşe kazanacağız, işçiler birleşin iktidara yerleşin, ölmek var dönmek yok” sloganlarıyla kesildi.

Konuşmacıların ortak vurgusu ise mücadelede birlik oldu. Tüm sendikalara buradan birleşelim çağrısı yapıldı.

VERİLEN HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ, FABRİKALARIMIZI LEŞ KARGALARINA TESLİM ETMEYECEĞİZ!

DİSK genel başkanı Kani BEKO “ biz eğer daha önce birlik olsaydık Tekel fabrikaları satılmazdı,Sümerbank satılmazdı. Ulusal Kurtuluş savaşı sonrası bizim kale dediğimiz, işçi arkadaşlarımızın kalesi iş yerlerimiz teker teker satıldı.

Ama özelleştirmeden sonra oradaki işçi arkadaşlarımızın işi olmadı,sendikahakkı,iş güvencesi olmadı. Birçok arkadaşımızın aileleri maalesef dağıldı. Sadece iş bulabilenler askeri ücretle taşeronların yanında çalışmak zorunda kaldılar.

Bu bilinç ve anlayışla burada verdiğiniz mücadeleyi yürekten kutluyor vestekliyorum. Ve buradan konfederasyonum adına şunu söylüyorum. Bundan sonra İstanbul’da Ankara’da veya çeşitli yerlerde şube başkanlarımızın bize vereceği her görevi eksiksiz yapacağımızı, sizlerle yan yana omuz omuza gerekirse göğüs göğüse savaşmak ve çarpışmak için sizin yanınızda olacağımızın buradan bir kez daha sözünü veriyorum.

Çok hassas ve çok önemli bir direnişiniz olduğunu biliyorum. Ama bunu da hükümet, sizlerin ve Türkiye’deki 12 milyon işçi arkadaşımızın Kıdem tazminatı haklarını kaldırmak istiyor.Buna izin vermeyeceğiz.Direneceğiz.

Türkiye’nin her tarafında direnişler yürüyüşler var. Eğer siz termik santrallere verilecek olan kömürü Zonguldak’da Yatağan’da binlerce maden işçisi vermezse on binlerce işçi aç kalacak.

Ondan dolayı hem Yatağan,hem Zonguldak hem Soma daki maden işçileri ve Türk İş,Hakİş,Disk, sendikalı sendikasız diyen tüm işçiler; madenler bizim vatanımız ve biz bu vatanı leş kargalarına teslim etmeyeceğiz.” Dedi.

KAMU KURUMLARI KASITLI OLARAK SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR!

Kesk genel başkanı Lami ÖZGEN “özelleştirmenin sömürü, yağma,talan olduğunu biliyoruz.Kamunun halkın malını,işçinin emekçinin alın terini üç beş sermayedara ve üçbeş taraftara çekmek dışında başka bir şey olmadığını birkez daha dikkat çekmek istiyorum.

Bunun karşılığında on binlerce işçi aileleriyle,çocukları,torunlarıyla gelecekleri yoksulluğa ve açlığa mahkum ediliyor. Biz bunu somut örneğini Tekel iççilerinde,özelleştirme sürecinde ve direnişlerin sonrasında bu hükümetin pratiğinde gördük. Kimse şunu söylemesin hiçbir kamu işletmesi zarar etmiyor.

Ama kamunun iyi yönetilmemesinden zarar ettirilen işletmeler bilinçli ve kasıtlı olarak dönüşümü sağlanmadan sermayeye peşkeş çekiliyor dedi.

BİRLİK OLALIM!

Tes İş Yatağan şube başkanı Fatih Erçelik ise sendikalara birlikte mücadele çağrısında bulundu. Erçelik “ bu özelleştirmeyi kararlığımız ve birliğimizle gerçekleştirmeyeceğiz. Siz genel başkanlarım ve tüm sendikalara 24 Ocak’ta yapılacak Ankara yürüyüşümüzde birlik olma çağrısında bulunuyorum. Bizler birlikte mücadele edersek başarılı oluruz. Sizleri aramızda görmekten onur duyarız.Birleşe birleşe kazanacağız.” Dedi.

Behiye Yaraşcı

ulusalkanal.com.tr

# enerji # maden # işçi # görev # disk # Birlik # peşkeş # Kamu # fabrika # teslim # beko # sermaye # kazanç