İrlanda’da seçimler başa baş tamamlandı

İrlanda’da yapılan erken genel seçimler tamamlandı. Sonuçlara göre üç parti seçimi başa baş götürdü. Kendisini “sol milliyetçi” olarak adlandıran Sinn Fein(Sin Fein) Partisi yüzde 24,5 olarak seçimin galibi oldu. Fianna Fáil (Fianna fail) Partisi yüzde 22,2 ve muhafazakar parti Fine Gael (Fin gael) ise yüzde 20,9 oy alabildi. Sonuçlara göre herhangi bir parti tek başına hükümet kuramıyor.

İrlanda’da seçimler başa baş tamamlandı

İrlanda’da seçimler tamamlandı, ancak kazanan parti tek başına hükümet kurabilecek oy oranına sahip olamadı.

İrlanda’da 9 Şubat’ta halk sandık başına gitti. Erken genel seçimlerde 39 seçim bölgesinde 160 sandalyeli parlamento için 515 aday yarıştı.

Yaklaşık 3 milyon 300 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu İrlanda'da tamamlanan sonuçlara göre, kendisini “sol milliyetçi” ve “demokratik sosyalist” olarak adlandıran Sinn Fein Partisi kazandı. Yüzde 24,5 oy alan Sinn Fein (Sin Fein) Partisi’ni liberal olarak tanımlanan Fianna Fáil (Fianna fail) Partisi yüzde 22,2 takip etti. Muhafazakar parti Fine Gael (Fin gael) ise yüzde 20,9 oy alabildi.

Sandıktan çıkan sonuçlara göre, herhangi bir partinin tek başına hükümet kurabilmesi mümkün gözükmüyor. Seçimlerden önce Sinn Fein (Sin Fein) Partisi diğer partilerle herhangi bir şekilde koalisyon yapmayacaklarını açıklamıştı.

Diğer iki parti de birbiriyle koalisyon kurma fikrine çok sıcak bakmadığını belirtmişti.

İrlanda'da koalisyon kurma çalışmalarının sonuç vermemesi durumunda, seçmenler yeniden sandık başına gidecek.

ulusal.com.tr

# irlanda