Meclis’in ilk gündemi bekçiler olacak

Meclis, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 16 Nisan'da ara verdiği çalışmalara 2 Haziran Salı günü başlayacak. Genel Kurul’da çarşı ve mahalle bekçileri düzenlemesine ilişkin kanun teklifi görüşülecek. Bu hafta içerisinde ayrıca Rekabeti Koruma Yasası'nda değişiklik teklifi Sanayi Komisyonu'na, 3'üncü yargı paketi de Adalet Komisyonu'na gelecek.

Meclis’in ilk gündemi bekçiler olacak

Normalleşme kapsamında Meclis de çalışmalarına başlıyor.

Meclis Genel Kurulu, 48 günlük aranın ardından 2 Haziran Salı günü toplanacak. Meclis çalışmaları, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun sürdürülecek. 30 Haziran’a kadar Meclis yerleşkesine ziyaretçi alınmayacak. Grup toplantıları yapılmamaya devam edecek.

Genel Kurul’un görüşeceği ilk düzenleme, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi olacak. Ak Parti ve MHP grupları, bu hafta kanun teklifinin görüşmelerini tamamlamayı hedefliyor.

Teklife göre bekçiler, görev bölgelerinde ve çalışma saatleri içinde kişileri, araçları durdurabilecek, kimlik sorabilecek. Şiddet mağduru veya şiddete, istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları en yakın genel kolluk birimlerine teslim edecek.

Trafiğe mani olan taşıtları ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlamak da bekçilerin yetkileri arasında yer alacak.

Meclis’te komisyonlar da çalışmaya başlayacak. Rekabetin Korunması Yasası’nda değişiklik teklifi 2 Haziran salı günü saat 15’te Sanayi Komisyonu’nda görüşülecek. Teklif, Ak Parti tarafından Meclis’e sunulmuştu. Teklif ile Avrupa Birliği mevzuatında yer alan taahhüt ve uzlaşma kurumlarının Türk hukukuna kazandırılması amaçlanıyor.

3 Haziran Çarşamba günü de Adalet Komisyonu toplanacak. Saat 11’de başlayacak olan komisyonda 3’üncü yargı paketi görüşülecek. Paket ile hukuk yargılamasının sadeleştirilmesi, etkinliğinin artırılması ve sorunların giderilmesi amaçlanıyor.

ulusal.com.tr

# meclis # adalet komisyonu