TSK’dan ABD’ye: Bölgeden çekilin

“Türkiye PKK operasyonları için Amerika’dan izin aldı” iddiası bizzat Amerikan basını tarafından çürütüldü. Fox News Türkiye'nin PKK’ya yönelik ilk hava saldırısından yalnızca 10 dakika önce Amerika’ya haber verdiğini ve Washington'u “Bölgeden çekilin, Kandil’i vuracağız” diye uyardığını aktardı. Bunun üzerine İki ülke arasında kriz çıktı.

TSK’dan ABD’ye: Bölgeden çekilin

TSK’nın Kandil’e düzenlediği hava operasyonlarının ayrıntıları netleşmeye başladı. Fox News televizyonu Ankara'nın harekettan 10 dakika öncesinde Amerika'yı haberdar ettiğini, bu durumun krize neden olduğunu belirtti.

Fox News'in askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, TürkiyePKK’ya yönelik ilk hava saldırısından 10 dakika önce Amerika’ya “Bölgeden çekilin, Kandil’i vuracağız” diyerek iletti. edi.

Bu durum IŞİD’e karşı kurulan koalisyon güçlerinin karargahı Birleşik Ortak Görev Gücü Merkezi’nde gerilim yaşanmasına sebep oldu.

Askeri kaynak Fox News’e “Bir Türk yetkili geldi ve 10 dakika içinde hava saldırısının başlayacağını söyleyerek müttefik kuvvetlere ait uçakların hızlıca Musul’un kuzeyine çekilmesini talep etti. Büyük öfkeye kapıldık” dedi.

Ertesi gün Türk istihbarat subayının yeni hava operasyonunun bilgisini Amerikalılara iletiyor. Fox Nesw'e konuşan askeri kaynak bu girişim üzerine “ABD kuvvetlerinin Türkler tarafından bombalanması riskini göze alamazdık, Türklere koordinatları verdik” diye konuştu.

Bu olay bir Türkiye tarafından da doğrulandı. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan bir Türk yetkili Türkiye’nin ABD’ye bildirimi geç yapmasını nedenini, “Türkiye’de Amerikalıların PKK’yı bilgilendirme kaygısı olduğu bir gerçek” sözleriyle açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # pkk # tsk # fox news