ABD Başkanı Trump, Ankara Büyükelçisi Bass'ı Kabil Büyükelçiliğine aday gösterdi

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass'ın gitme vakti geldi. Başkan Donald Trump, John Bass'ı Afganistan'a atanması için aday gösterdi. Bass, göreve geldiğinden bu yana Türkiye'nin içişleri ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki çekiyordu.

Amerika Başkanı Donald Trump, Ankara Büyükelçisi John Bass'ı (Con Bass) Kabil Büyükelçiliğine aday gösterdi. Bass, göreve geldiğinden beri yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretleri, Türkiye'nin içişlerine yönelik açıklamaları ve özellikle darbe girişimi öncesi ve sonrasında darbeciler ile konsolosluk arasındaki telefon görüşmeleri nedeniyle okları üzerine çekmişti.

Amerika'nın tartışmalı büyükelçisi Türkiye'deki görevine 2014 yılında başladı. Bass, siyasi yaşamına Soros'un baş danışmanı Strobe Talbott (Strob Talbıt) ile birlikte Kosova'da başladı. Kosova Barış Görüşmeleri'nde rol oynadı. Bass'ın görev yaptığı Irak, Kuveyt, Gürcistan gibi yerlerde silah şirketleri ile yakın ilişkileri de biliniyor.

Bass, Türkiye'de göreve başladığında ise Doğu ve Güneydoğu'yu ziyaret etmiş, buralardaki belediyelere kayyum atanması konularında açıklamalar yapmıştı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de darbeci subaylardan biri ile görüştüğü iddia edilmiş, ortaya çıkan fotoğraflar ise "montaj" denilerek yalanlanmıştı. Bass, darbe girişimi sırasında ve sonrasında Akın Öztürk ve diğer darbeciler ile konsolosluk arasındaki telefon görüşmeleri nedeniyle de ilgiyi üzerine çekmişti.

Bass'ın yeni görevine başlayabilmesi için Senato Genel Kurulundan onay alması gerekiyor. Yeni büyükelçinin kim olacağı ise henüz açıklanmadı.

ulusal.com.tr

# abd # John Bass