İyi Parti'nin fezlekelere tavrı ne olacak?

6-8 Ekim terör olaylarının sanığı 9 HDP'li vekil hakkında hazırlanan fezlekeler için gözler Meclis'e çevrildi. Meclis'te bekleyen yaklaşık 1300 fezleke içinde yer 9 HDP'liye ait dosyaların öne çekileceği belirtildi. Meclis'te yapılacak fezleke görüşmeleri öncesi CHP, HDP'lilere kalkan olurken, İyi Parti tavrını henüz netleştirmedi.

İyi Parti'nin fezlekelere tavrı ne olacak?

Haber: Seda Akyüz

6-8 Ekim davasının sanıklarından 9 HDP'linin dokunulmazlığının kaldırılması için gözler Meclis'e çevrildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaklaşık 1300 fezleke var. Bunlardan yaklaşık 900'ü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li vekillere ait.

Meclis'in yoğun fezleke mesaisi için de formül aranıyor. Kulislerde terör suçlularının yargı önüne çıkabilmesi için dokunulmazlığın kaldırılması sürecinin hızlandırılacağı konuşuluyor. Bu nedenle fezlekelerde önceliğin 9 HDP’li hakkında 6-8 Ekim olayları kapsamında hazırlanan dosyalara verileceği belirtiliyor.

Fezleke takvimi tartışılırken dokunulmazlığın kaldırılması için İyi Parti ve CHP’nin tavrı da merak ediliyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ardından Grup Başkan Vekili Engin Özkoç da HDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı çıktı. Özkoç, yargı mensuplarını da hedef aldı:

- Hakim ve savcıların olmayan düğmelerini, cübbelerini iliklediği bir zamanda, bu insanlara güvenerek milletin sesi olan milletvekillerinin, dokunulmazlığının kaldırılmasını bugünkü aşamada doğru bulmuyoruz.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması için ''evet'' oyu vereceklerini söyledi. Ancak, Ağıralioğlu'nun açıklamasının İyi Parti'nin kesinleşmiş tavrını yansıtmadığı belirtildi.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, fezlekelere ilişkin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener önümüzdeki günlerde kurmaylarıyla toplantı yapacak. Partinin tutumu da bu toplantı sonrası netleşecek.

Fezlekelerle ilgili İyi Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlığoğlu ve Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Ulusal Kanal’a konuştu.

İsmail Tatlığoğlu fezlekelere ilişkin ''Bizim terörle ilgili çizgimiz zaten bellidir.'' dedi:

- Henüz Meclise hangi fezlekelerin geleceği belli değil. Partimizin karar alma süreci var. Bu süreçte grubumuz toplanır ve herkes kendi düşüncelerini ortaya koyar. Bizim terörle ilgili çizgimiz zaten bellidir. Bugünkü aşamada henüz Cumhur ittifakının tavrının ne şekilde olacağı belli olmayan süreç var. Biz kendi çizgimizde kendi kararımızı veririz.

Ayhan Erel ise partinin alacağı karara uyacağını ifade etti:

- Fezlekelere ilişkin partimizin alacağı evet ya da hayır kararına uyarım. Köydeki Ahmet kardeşim suç işlediğinde nasıl soruşturma geçiriyorsa Meclis’teki vekil de geçirmeli. Milletten esirgediğiniz dokunulmazlığı milletvekiline vermeyin. Devletin bölünmezliğine, milletin birliğine ve bütünlüğüne kasteden partisi hiç önemli değil bu suçu araştırmak ve karar vermek bağımsız mahkemelerin görevi.

# pkk # hdp # İyi Parti # meclis # milletvekili # hdp kapatılsın # fezleke # yavuz ağıralioğlu # ismail tatlıoğlu # grup başkan vekili