6-8 Ekim olayları davasında yeni gelişme: 9 HDP'li vekil hakkında fezleke hazırlandı

6-8 Ekim olayları davası kapsamında 9 HDP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlandı. Dokunulmazlıkların kaldırılması için hazırlanan fezlekeler Meclis'e sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Hakkında fezleke hazırlananlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş da var. Bu arada Yargıtay da HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

6-8 Ekim olayları davasında yeni gelişme: 9 HDP'li vekil hakkında fezleke hazırlandı

37 kişinin hayatını kaybettiği 108 sanıklı 6-8 Ekim terör olayları davasında beklenen fezlekeler hazırlandı. 9 HDP'li milletvekili hakkında fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ankara 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi hazırladığı fezlekeler ile 9 HDP'li vekilin yasama dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Savcılıktan yapılan duyuruda söz konusu kişilerin şiddet olaylarının başlatılması ve devam ettirilmesi yönünde hareket ettiklerine dair deliller bulunduğu ifade edildi.

Fezlekeler, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş hakkında oluşturuldu. Bu isimlerin yanı HDP'li vekiller Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli ve Pero Dündar da hakkında fezleke hazırlanan isimler oldu.

6-8 Ekim olayları davasında PKK'nın dağ kadrosundan Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan gibi isimler de yargılanıyor.

Dava iddianamesinde, 37 kişinin öldüğü, 326'sı güvenlik görevlisi 435 kişinin yaralandığı ve olaylar nedeniyle 2 bin 676 kişinin mağdur edildiği ifade edildi.

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı sanıklar için 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sanıklar, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma", "37 kez adam öldürme", "31 kez öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılanacak. İşlendiği belirtilen 40 suç arasında kamu malına zarar verme, hırsızlık, bayrak yakma ve Atatürk büstlerinin yakılması ile yıkılması gibi eylemler de bulunuyor.

Öte yandan bir yargı adımı da Yargıtay'dan geldi. Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı. Onama kararı Meclis'te okunduğunda Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülecek.

Ömer Faruk Gergerlioğlu 2 yıl 6 ay hapis cezasını terör örgütü propagandası suçundan almıştı.

# hdp # fezleke