Ahmet Ercan'dan açıklama: Bu depremler başlangıç

Jeofizik Yüksek Mühendisi Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, depremlerle ilgili açıklama yaptı. Ercan, "Önceki açıklamalarımda 2019 ile birlikte Anadolu depremli döneme giriyor diye belirtmiştim. Denizli Acıpayam'da M5,5, Malatya'da olan M4,7 büyüklüğündeki küçük, orta büyük depremler yalnızca, sarsıntıların başlangıcı." ifadelerini kullandı

Ahmet Ercan'dan açıklama: Bu depremler başlangıç

Jeofizik Yüksek Mühendisi Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, son meydana gelen depremlerle ilgili açıklama yaptı.

"Anadolu kırıkları gıcırdıyor" diyen Ercan, şu ifadeleri kullandı:

"Önceki açıklamalarımda 2019 ile birlikte Anadolu depremli döneme giriyor diye belirtmiştim. Denizli Acıpayam'da M5,5, Malatya'da olan M4,7 büyüklüğündeki küçük, orta büyük depremler yalnızca, sarsıntıların başlangıcı. Güneyden, doğudan gelen bakılar altında Türkiye geriliyor. Kırıklar boyunca oluşan küçük büyüklükteki depremler yalnızca "gıcırtılar". Gerilme sürüyor. Daha büyük depremlerle kırmaya çalışıyor.

'İnşallah deprem olmaz' diye bir dilek olamaz. Doğanın bir işleyişi vardır; kışın gelmesi, güneşin doğması, çiçeklerin açması gibi. Yaratılışta toplu iğnenin başı kadar bir yanlışlık yoktur. Yanlışlık onun üzerinde yaşayan toplumların, bilinçten yoksun olmaları, doğanın yaratılış kurallarına aykırı davranmalarıdır. Depremler olarak, dağlar, göller, ırmaklar, balıklar, maden yatakları, kaplıcalar, ılıcalar, kısık alanlar oluşacaktır. İnsan için önemli olan, baktıkları, yararlandıkları andıklar-hayvanların barınakları ile kendi konut ile işyerlerine sağlam yerde sağlam biçimde yapmalarıdır.

Cebinizdeki para ne kadar çoksa deprem size o kadar uzaktır. Deprem dokuncalarının ana nedeni kötü devlet yönetimi, toplumların yoksul, ayrıca yazgıcı, her kötülüğün nedenini "Allah'a" bağlamalarıdır. Oysa deprem dokuncalarının nedeni doğrudan "siyasetçilerdir."

Soru şurada yatıyor; deprem neden en çok Müslüman ülkelerde ölümcül oluyor?"

ulusal.com.tr

# deprem # denizli # malatya # ahmet ercan