Milli Savunma Bakanlığı: 480 terörist etkisiz hale getirildi

Barış Pınarı Harekatı başarıyla sürüyor. Operasyon 5'inci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480'ne yükseldi. Türk askeri, Rasulayn ardından Tel Abyad'ı da ele geçirmek üzere

Milli Savunma Bakanlığı: 480 terörist etkisiz hale getirildi

Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca sürdü. Kara ve hava ateş destek vasıtaları ve İHA'ların desteği ile PKK hedefleri, yok edildi.

Operasyonun 5'inci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 480 oldu.

Köyler tek tek PKK'dan arındırılırken Mehmetçik dün Rasulayn Maskun mahalini ele geçirdi. PKK'nın büyük yığınak yaparak ‘terör üssü’ haline getirdiği Resulayn 9 Ekim’den bu yana en ağır şekilde vurulmuştu. Sıra Tel AByad'a geldi. Tel Abyad'ın gündeydoğusundaki Suluk belde merkezi teröristlerden arındırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine muzahir gruplar kurtarılan ibölgelerde arama tarama faaliyeti yaptı.

Kontrol sağlanan Resulayn’da çözülme de başladı. Mehmetçik'in ve yardımcı grupların şehre girmesinin ardından birçok terörist silahlarını bırakarak kacarken 30’a yakın terörist teslim oldu. Teröristler sorgulanmak üzere Şanlıurfa’ya götürldü.

Özel kuvvetler, bordo bereliler ve istihbarat uzmanları Fırat'ın Doğusunda ilerlemeye devam ediyor. F-16'lar ve obüsler gece ve şafak vakti bu bölgeyi aralıksız vurdu. Örgüte ait binalar, cephanelikler yerle bir edildi.

ulusal.com.tr

# Barış Pınarı Harekatı # Milli Savunma Bakanlığı # PKKPYDYPG