Suriye’nin başkenti Şam’da İran İslam Devrimi’nin 37. yıl resepsiyonu düzenlendi

İran İslam Devrimi’nin 37. yıl dönümü Suriye’nin başkenti Şam’da kutlandı. İran’ın Şam Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyona Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın siyasi danışmanı Büseyna Şaban, Başbakan Vali Halaki, siyasiler ve din adamları katıldı. İran Büyükelçisi Muhammed Rıza Rauf Şeybani, Türkiye’nin izlediği bölge siyasetinin “gözden geçirilmesi” gerektiğini söyledi. Şeybani, “uygulanan yanlış siyaset Türkiye’nin Suriye’nin İran’ın ve Irak’ın güvenliğini tehdit etmektedir” dedi.

Suriye’nin başkenti Şam’da İran İslam devrimin 37. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın siyasi danışmanı Büseyna Şaban, Başbakan Vali Halaki, siyasetçiler ve din adamları katıldı.

İran'ın Şam Büyükelçisi Muhammed Rıza Rauf Şeybani konuklarını kapıda karşıladı. Resepsiyonda İran ve Suriye milli marşları okundu.

Suriye krizi ve Türkiye’nin bölge politikaları en önemli gündem başlıklarıydı. Büyükelçi Muhammed Rıza Rauf Şeybani, Türkiye’ye politikaları gözden geçirme çağrısı yaptı.

“Uygulanan yanlış siyaset Türkiye’nin Suriye’nin İran’ın Irak’ın güvenliğini tehdit etmektedir” diyen Büyükelçi, “bağımsız Kürdistan” projelerine tepki gösterdi. “Amerikan ve siyonistler tarafından sunulmuş eski bir plan” değerlendirmesinde bulundu.

İran askeri ataşesi Ebu Kasım Ali Necad da “Suriye’de ve bölgede herhangi bir bölünmeye biz devlet olarak karşıyız" dedi. Askeri ateşe; “siyonist güçlere karşı duracak her devletle aynı hendeğe girmeye hazırız” mesajı verdi.

HABER - KAMERA: MEHMET KIVANÇ

ulusalkanal.com.tr

# suriye # şam # iran islam devrimi