Halet Çambel'e veda

97 yaşında hayatını kaybeden, Türkiyenin ilk kadın arkeologlarından Profesör Doktor Halet Çambel için İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesinde tören düzenlendi. Törene Çambel'in yıllarca birlikte çalıştığı akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrencisi katıldı. Çambel'in naaşı yarın Muğla'da defnedilecek.

97 yaşında hayatını kaybeden Türk Arkeolojisinin duayen isimlerinden İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Profesör Doktor Halet Çambel için ilk tören İstanbul Üniversitesi'nde düzenlendi.

Karatepe-Aslantaş Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları ile dünyanın sayılı arkeologları arasına giren Profesör Doktor Halet Çambel, için dostları ve meslektaşları Edebiyat Fakültesi'ndeki şeref holünde buluştu.

Törene İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Mahmut Ak, Edebiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Mustafa Özkan, Kartepe Höyüğü'nün bulunduğu Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'da katıldı.

Törende konuşan Çambel'in dostları cumhuriyetçi ve devrimci bir bilim insanını kaybettiklerini ifade etti.

Profesör Doktor Halet Çambel'in cenazesi daha sonra Muğla'ya götürüldü. Çambel, yarın Muğla Akyaka'da, eşi Nail Çakırhan'ın yanına defnedilecek.

ulusalkanal.com.tr

# tören # istanbul üniversitesi # veda # halet çambel