AK Parti'den faiz açıklaması: ''Üreticinin üretebilmesi için kredilerdeki faiz yükünün olmaması gerekiyor''

Ak Parti Genel Başakanvekili Numan Kurtulmuş, üreticinin üretimi sürdürebilmesi için kredilerdeki faiz yükünün olmaması gerektiğini söyledi. Faizin dünya ekonomileri için maliyet artırıcı unsur olduğunu belirten Kurtulmuş'un gündeminde asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge de vardı.

AK Parti'den faiz açıklaması: ''Üreticinin üretebilmesi için kredilerdeki faiz yükünün olmaması gerekiyor''

Ak Parti Genel Başakanvekili Numan Kurtulmuş, üreticinin üretimi sürdürebilmesi için kredilerdeki faiz yükünün olmaması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

- MB politika kurulu değil, enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele eden kurumdur.

Kurtulmuş, çiftçinin üretebilmesi için faiz kamburundan kurtulması gerektiğini ifade etti.

- Faiz bütün dünya ekonomiler için maliyet arttırıcı bir unsurdur.

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV’de katıldığı bir programda ekonomideki gelişmeler ve çalışma hayatıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş, kredi faiz borçlarından üretemeyecek hale gelen çiftçilerin sorununa değindi.

- Üreticilerimizin üretimlerini sürdürebilmesi için kredilerde faiz yükünün olmaması gerekiyor. MB’nin aldığı kararlar düzenleyici bir etkiye sahiptir.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret de Kurtulmuş’un gündemindeydi. Ak Parti Genel Başkanvekili, hakkaniyetli bir artış olması gerektiğini vurguladı.

- Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Yükselen fiyatların üzerinde hakkaniyetli bir asgari ücret sağlanacaktır.

Emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeyle ilgili de değerlendirmeler de bulundu Kurtulmuş.

- Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi.

# ak parti # kredi # faiz # ekonomi # üretici # Asgari ücret # maliyet # AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş