CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

AKP-CHP koalisyonu için ilk adım atıldı. CHP, Meclis Başkanlığı'na, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 2 saat 15 dakika başbaşa görüşme yapan Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı aday gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında karar aldıktan sonra Meclis'e giderek Baykal'ı makamında ziyaret etti. Bu karar, Ankara'da HDP destekli AKP-CHP koalisyonun ön adımı olarak değerlendiriliyor

CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

Koalisyon için ilk sınav Meclis Başkanlığı seçimlerinde verilecek. CHP'nin Adayı Deniz Baykal.

Aslında Baykal'ın adaylığı, seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı 2 saat 15 dakikalık görüşmeden sonra konuşulmaya başlamıştı.

Kılıçdaroğlu, Baykal ile Meclis'teki yemin töreni sonrası bir araya geldi. Bu görüşmede de yine Baykal ismi ağırlık kazandı.

CHP Lideri son olarak parti MYK'yı topladı. Karar verildi ve Deniz Baykal Meclis Başkanlığı'na aday gösterildi.

Kararın ardından Kılıçdaroğlu yeniden Baykal ile görüştü. Baykal'ın Meclis'teki makamında yapılan görüşme 45 dakika sürdü.

Baykal'ın adaylığı, Ankara'da AKP-CHP koalisyonunun ilk adımı olarak yorumlandı.

Bu koaslisyon için HDP, görev almaya hazır.

Şimdi gözler Meclis Başkanlığı seçimlerinde. İlk iki, hatta üçüncü turda 4 parti kendi adaylarıyla seçime girecek. 4. turda da 25. dönem koalisyon hükümetinin hangi partilerle kurulacağı anlaşılacak. Çünkü partiler adaylarını çekerek, milletvekillerinin tek adaya oy vermeleri sağlanacak. Bugünkü senaryo şu: AKP ve HDP adaylarını çekerek Deniz Baykal'ı destekleyecek. Böylece HDP'nin dışarıdan desteklediği AKP-CHP koalisyonunun önemli virajı alınmış olacak.

ulusalkanal.com.tr

# chp # Deniz Baykal # belli oldu # meclis başkan adayı