ABD yanlısı başkan ABD turunda

ABD yanlısı kimliği ile tanınan Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile görüştü. Bolsonora hükümetini desteklediklerini söyleyen Trump, Brezilya'nın NATO'ya üye olması gerektiğini söyledi. Trump ayrıca Venezuela için tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti

Ülkesinde ve dünya kamuoyunda aşırı sağcı ve ABD yanlısı olarak tanınıyordu. Oldukça sancılı bir seçim sürecinin ardından devlet başkanı seçildi.

Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı JairBolsonaro, ilk yurt dışı gezisini beklendiği gibi ABD'ye yaptı. ilk ziyaret ettiği yer ise Amerikan Merkezî İstihbarat Teşkilatı CIA'in karargâhı oldu.

Brezilya Devlet Başkanı, resmi temasları çerçevesinde, seçim sürecinde kendisine destek açıklaması yapan ABD Başkanı Donald Trump ile de bir araya geldi. Bolsonaro, Beyaz Saray'da görüştü.

Oval Ofisteki görüşmede Brezilya'nın NATO'ya üye olması planı öne çıktı.

ABD ile Brezilya arasındaki askeri ilişkilerin ciddi şekilde geliştiğini söyleyen Trump, Brezilya'nın NATO'ya üye olmasına açık destek vereceklerini söyledi.

Her anlamda Brezilya'ya destek olacağız diyen Donald Trump, ikili ilişkilerin daha önce hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu belirtti.

Trump ayrıca, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne üye olmak isteyen Brezilya'nın bu çabasına net şekilde destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Beyaz Saray'daki görüşmede, ABD'nin darbe girişiminde bulunduğu Venezüella'da gündeme geldi. Trump, Venezüella Devlet Başkanı Maduro'yu devirme yolunda 'tüm seçeneklerin masada olduğunu' söyledi.

# abd # trump # nato # Venezuela # Beyaz Saray # bolsonaro