Tarihi Kaleiçi'nde esnaf can çekişiyor

Antalya'nın dünyaca ünlü tarihi Kaleiçi'nde, esnaf zor durumda. Salgın sürecinde aylarca kapalı kalan dükkan ve işletmeler, normalleşmeden de beklediğini bulamadı. Süreci zar zor ve borç içinde geçiren esnaf destek bekliyor.

Tarihi Kaleiçi'nde esnaf can çekişiyor

Tarihi Kaleiçi, sahip olduğu eserleri, kendine has sokakları, yat limanı ve eşsiz manzarasıyla Antalya'nın en önemli simgesi. Kaleiçi'ne can veren esnaf, şimdilerde kendisi can çekişiyor.

Yaz kış kente ayak basanların görmeden geçemediği Kaleiçi’nde, yaşanan ekonomik sorunlara salgın sürecinin getirdiği sorunlar da eklendi. Aylarca dükkanlar, işletmeler kapalı kaldı.

Normalleşme ile birlikte hareketlenme bekleniyordu. Ancak istenildiği gibi olmadı. Kimi esnaf dayanamadı, kepenk kapattı. Kimisi de devretmeye hazırlanıyor. Esnaf, içinde bulunduğu durumu 'tek başına buradan çıkılmaz' diye özetliyor.

Kaleiçi'nde hizmet veren yaklaşık 90 kadar kafe, bar ve restoran işletmecisinin de sorunları katlanarak arttı. Onlara göre bu sadece buz dağının görünen kısmı...

Kapalı olan işletmelerini normalleşme ile yüzde 40 kapasite ve saat sınırlamasıyla açtılar. Ancak yeterli olmadı. Borç üstüne borç birikti. Çoğu işletme sahibi için başka yol kalmadı, kepenk indirdi.

Kaleiçi Kültür Derneği Başkanı Fikret Çağlan, sektörün taleplerini sıraladı.

ulusal.com.tr

# antalya # kaleiçi