Deniz Feneri davasında önemli gelişme!

Almanya'daki "Deniz Feneri e.V." bağlantılı olarak, Türkiye'de yargılanan 20 sanık hakkındaki davada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 18 sanığın mal varlıklarına konulan tedbir kararını kaldırdı.

Deniz Feneri davasında önemli gelişme!

Yüzyılın vurgunu Deniz Feneridavasında 18 sanığın mal varlıklarına konulan tedbir kararı kaldırıldı.

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmayla bağlantılı olarak, 20 kişi hakkında açılan davanın duruşması İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada ilk sözü Deniz Feneri Derneği Almanya İflas Müdürlüğü avukatı Mehmet Doğan aldı. Doğan, suçtan zarar gördüklerini vurguladı, davaya katılmayı talep etti. Mahkeme, Mehmet Doğan'ın katılma talebini kabul etti.

Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından Almanya'nın "Asil failler" olarak gösterdiği Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile eski RTÜK Başkanı Zahid Akman söz aldı. Akman ve Karaman, malvarlıkları üzerindeki tedbir kararlarının kaldırılmasını istedi.

Mahkeme Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da aralarında olduğu 18 kişinin mal varlıkları üzerindeki tedbir kararını kaldırdı. Duruşma 28 Kasım'a ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

# deniz feneri # rtük # Zahid Akman # mal varlığı # davasında