Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu o iddiaları yalanladı

Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılacağı yönündeki iddialara Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Bakanlık, avukatların suni tartışmaların içine çekildiğini aktardı. Türkiye Barolar Birliği de yeni bir taslak hazırlığının söz konusu olmadığının altını çizdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu o iddiaları yalanladı

Taslak hazırlandığı ve kanunda değişiklik yapılacağı iddialarına yalanlama geldi.

Türkiye Barolar Birliği’nin genel kurullarında uygulanan seçim sisteminin değiştirileceği iddiaları ortaya atıldı. Taslak hazırlandığı ve buna göre nispi seçim sistemine geçileceği öne sürüldü.

Günlerdir tartışılan konuya ilişkin Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği’nden yalanlama geldi. Adalet Bakanlığı, eski hükümetler döneminde çalışmaların yapıldığını hatta TBB ve üniversitelerin görüşlerine sunulduğunu hatırlattı. Ancak değişiklikten vazgeçildiğini bildirdi. Şu an ortaya atılan iddiaların da gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Bakanlığın kanun taslağı hazırlama yetkisinin bulunmadığının da altı çizildi.

Bakanlık avukatların suni tartışmalara çekildiğini de kaydetti. Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

Bir açıklama da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından yapıldı. Feyzioğlu, “Altını çizerek ifade edeyim öyle bir taslak gündemde yok” dedi. Öncelikli görevlerinin avukatları korumak olduğunu da ekledi Feyzioğlu. Bunun aksine bir adım atılmasının söz konusu olmadığını aktardı.

ulusal.com.tr

# Metin Feyzioğlu # Türkiye Barolar Birliği # tbb # kanun teklifi # Avukatlık Kanunu