Şırnak'ın İdil ilçesinde operasyonlar tamamlandı: 114 terörist öldürüldü

Şırnak'ın İdil ilçesinde 18 Şubat'ta başlatılan "polis Ersin Yıldırım" operasyonu bugün itibarıyla başarıyla tamamlandı. İlçede dün ve bugün 38 terörist öldürüldü. 18 gün süren operasyonlarda 114 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın İdil ilçesinde operasyonlar tamamlandı: 114 terörist öldürüldü

Şırnak'ın İdil ilçesinde 18 Şubat'ta başlatılan "polis Ersin Yıldırım" operasyonu bugün itibarıyla başarıyla tamamlandı. Dün ve bugün Mehmetçik ve polis etkili operasyonlar düzenledi. İki günde toplam 38 terörist etkisiz hale getirildi.

Öldürülen 38 terörsitten 6'sı PKK'nın dağ, 2'si de lider kadrsunda yer aldığı tespit edildi. Teröristlerin yanlarında 7 adet M-16 ABD yapımı silah,11 adet Kaleşnikof, 2 adet KANAS keskin nişancı tüfeği ve 2 adet Roketatar ele geçirildi.

Çıkan çatışmada kahraman 2 polisimiz şehit oldu. 6 polis de hafif şekilde yaralandı.

İdil'de 18 gün içerisinde toplam 114 terörist öldürüldü.

Diyarbakı Sur'da devam eden operasyonlarda ise 6 PKK'lı terörist öldürüldü. İlçede bugüne kadar öldürülen terörist sayısı 268 oldu.

Öte yandan Hakkari'de 1 kadın terörist, Bingöl'de 1, Ağrı'da 1, Van'da 1, olmak üzere 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lı da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sığındı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # şırnak # AA # idil