Boksun efsane ismine anlamlı ödül

Dünya boks tarihinin efsane ismi, eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali'ye, hayatının belkide en anlamlı ödülü verildi. Parkinson hastası olan 73 yaşındaki boksör, çok sayıda kişiye ilham kaynağı olduğu için ödüle layık görüldü. Muhammed Ali ödül töreninde ayakta alkışlandı.

Boksun efsane ismine anlamlı ödül

Muhammed Ali; adını dünya boks tarihine yazdırmış efsane boksör.

1942 yılında Kentucky Louisville'de doğan Muhammed Ali, 12 yaşındayken tanıştığı boksta, kısa sürede zirveye tırmandı. Amatör kategoride çok sayıda madalya kazandı. 18 yaşına girdiğinde de Roma Olimpiyatları'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Profesyonel boks kariyerinde çıktığı 61 müsabakanın 37'si nakavt olmak üzere 56'sını kazandı, 5 kerede mağlup oldu.

1978'de ringlere veda eden Eski Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonuna, 6 yıl sonra Parkinson teşhisi konulmuştu.

Boks tarihinin efsane ismi Muhammed Ali, uzun süredir ortalıkta görünmüyordu. Tedavisi devam eden eden ünlü boksör, hayatının belkide en anlamlı ödülünü almak için ABD'deki bir üniversitede düzenlenen etkinliğe katıldı.

73 yaşındaki boksör, dünyanın dört bir yanında çok sayıda kişiye ilham kaynağı olduğu için ödüle layık görüldü.

Muhammed Ali adına ödülü alan eşi yaptığı konuşmada "Büyük onur duyduk. Muhammed Ali , basit bir insanın büyük şeyler başarabileceğinin somut bir kanıtı" ifadelerini kullandı.

Törene katılan davetliler, ilerleyen hastalığı nedeniyle kamuoyu önüne pek çıkmayan Muhammed Ali'yi dakikalarca ayakta alkışladı.

ulusalkanal.com.tr

# muhammed ali # boks