İlk durağı MİT olan Barzani Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek

Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani Türkiye’ye geldi. Barzani ilk görüşmesini MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmesi beklenen Barzani'nin gündeminde Musul krizi, Peşmergeye verilen eğitim ve enerji konuları var. Dışişleri Bakanlığı ise Türk vatandaşlarına, Duhok, Erbil ve Süleymaniye dışındaki tüm kentleri kapsayan seyahat uyarısında bulundu.

İlk durağı MİT olan Barzani Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Türkiye’ye geldi. Barzani'nin gündeminde, Türkiye’nin Musul yakınındaki Beşika bölgesine gönderdiği askerler, IŞİD’e karşı Peşmerge’ye verilen eğitimler, enerji konuları var.

Barzani, ilk görüşmesini MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la yaptı. Mesud Barzani'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile biraraya gelmesi bekleniyor.

Barzani'nin Türkiye ziyareti sırasında, Dışişleri Bakanlığı da Türk vatandaşlarına yönelik Irak'a seyahat uyarısının kapsamını genişletti.

Türk Dışişleri, Irak’a yönelik seyahat uyarısının kapsamını, Bölgesel Yönetim sınırları içinde kalan Duhok, Erbil ve Süleymaniye dışındaki tüm vilayetleri kapsayacak şekilde genişletti.

Bu bölgelerde bulunan vatandaşların kalabalık yerlerden uzak durmaları, güvenlik tedbirlerini artırmaları ve Büyükelçilikle irtibat kurmaları istendi.

Dışişleri, zorunlu olmayanların Irak'a seyahat etmemesini, imkanı olanların da ülkeyi terketmesi uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # Mesud Barzani