Büyükada soruşturmasında istenen cezalar belli oldu: 11 zanlının 15'er yıla kadar hapsi istendi

Son dakika haberleri: İstanbul Büyükada'da yapılan gizli toplantıyla ilgili 8'i tutuklu 11 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık zanlılar hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası talep etti. Şüpheliler, silahlı terör örgütüne üye olmak ve yardım etmekle suçlanıyor.

Büyükada soruşturmasında istenen cezalar belli oldu: 11 zanlının 15'er yıla kadar hapsi istendi

Büyükada'da 5 Temmuz 2017'de yaptıkları toplantı sırasında gözaltına alınan, aralarında yabancılarında bulunduğu 11 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede, toplantıyı Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç'ın organize ettiği ancak Bylock kullandığı gerekçesi ile gözaltına alınınca diğer şüphelilerin toplantı yaptıkları belirtildi.

İddianamede, toplantıya katılan 8'i tutuklu 11 şüpheli için "silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede şüphelilerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü kaosa dönüştürmeye çalıştıkları, oluaşacak karışıklığı diğer illere de yaymayı amaçladıkları vurgulandı.

ulusal.com.tr

# Büyükada # Peter Frank Steudtner