İstanbul’da baraj doluluk oranları geçen yılı aştı

İstanbul’da yaşanan son yağışlarla beraber barajlardaki doluluk arttı. İstanbul’a su sağlayan barajların su seviyesi yüzde 65,21’e yükseldi. İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, bu yıl su krizinin olmayacağını açıkladı.

İstanbul’da baraj doluluk oranları geçen yılı aştı

Su kaynaklarının doğru kullanılmaması ile birlikte dünyayı büyük bir su sıkıntısı bekliyor. Araştırmalara göre su sorunu yaşayacak kentler arasında İstanbul’da var. İstanbul suyunun geleceğini değerlendiren İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, önümüzdeki günlerde gelecek yağışlarla doluluğun yüzde 70’i geçebileceğini belirtti. Mermutlu, bu yıl su krizinin olmayacağını açıkladı.

İSKİ verilerine göre, barajlardaki su seviyesi 8 Ocak’ta yüzde 19,16’ya indi. Aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 46,05 arttı. Kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı ise bugün yüzde 65,21 olarak ölçüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ suyun korunması ve şehrin geleceği için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, aylık 30 metreküp ve üzeri su kullanan abonelerden başlayarak, yaklaşık yüzde 66 oranında su tasarrufu sağlayan perlatörlerin ücretsiz dağıtımı devam ediyor.

# su # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # su sorunu # kent # İSKİ # baraj # araştırma # baraj doluluk oranı # su kaynağı