Astana'daki barış görüşmelerine katılan gruplar birleşti

Astana'daki barış toplantısında alınan "IŞİD ve El Nusra'ya karşı mücadele" kararından sonra 6 muhalif grup, Amerika'nın desteklediği El Nusra'ya karşı birleşti. Ahrar-u Şam'a katılan gruplar, Halep'in batısında ve İdlib'in güneyinde Amerika'nın desteklediği El Nusra ile çatıştı.

Astana'daki barış görüşmelerine katılan gruplar birleşti

Astana'daki barış görüşmelerine katılan gruplar birleşti, Halep'in batısında ve İdlib'in güneyinde Amerika'nın desteklediği El Nusra ile çatıştı.

İsim değiştirerek kendilerine Şam'ın Fethi Cephesi adını veren El Nusra terör örgütü, Astana'daki görüşmelerde kendilerine karşı kararlar alındığı için yığınak yapmaya başladı.

Bu gelişme karşısında Mücahitler Ordusu, kontrol ettiği bazı bölgelerden çekilip kendisini feshettiğini ve Ahraru'ş Şam'a katıldığını duyurdu. Ardından, Suriyeli muhalif gruplardan Şam'ın Şahinleri adlı grup da El Nusra'ya karşı savaş ilan etti. Bu gruba Astana toplantısına katılanlardan Şam Cephesi ve Festakim Birliği de destek verdi.

Bunun üzerine, Şam Şahinleri, el Nusra ile Halep'in batısı ve İdlib'in güneyinde çatışmaya girdi. Bu gruplar daha sonra Ahraru'ş Şam'a katıldı.

Ahraru'ş Şam, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kendisine katılan gruplara herhangi bir saldırı yapılmaması halinde savaşacaklarını duyurdu.

Ahrar-u Şam'a katılan 6 grup da Astana toplantısına giden askeri gruplar arasında yer almıştı. Astana toplantısında Türkiye, Rusya ve İran tarafından kabul edilen deklarasyonda, "IŞİD ve El Nusra’yla ortak mücadele" kararı çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# ışid # çatışma # astana # El Nusra