Beyaz Saray'da sürpriz görüşme: Trump ile 'sıcak ve pozitif' görüşme! Bakan Berat Albayrak: Cumhurbaşkanımızın mesajlarını ilettik

IMF-Dünya Bankası ve G-20 toplantıları için Wasington'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Amerikan Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüştü. Albayrak, görüşmenin, S-400 dahil tüm konularda olumlu geçtiğini söyledi ve "Cumhurbaşkanımızın mesajlarını kendisine ilettik" dedi

Amerika'da uluslararası finans piyasalarının aktörleriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray temaslarında dikkat çeken bir görüşmeye imza attı. Sürpriz görüşme Albayrak ile Amerikan Başkanı Donald Trump arasında yaşandı.

Albayrak'a, Trump ile görüşmesinde Amerikan Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Trump'ın danışmanı Gerald Kuschner eşlik etti. Bakan Albayrak, Trump görüşmesini, "Olumlu ve yapıcı geçti. Sayın Cumhurbaskanımızın mesajlarını ilettik." sözleriyle anlattı.

Albayrak, S-400 gerginliği ve dolarda yaşanan hareketlilikle aynı döneme denk gelen görüşmenin gayet sıcak ve pozitif bir havada gerçekleştiğini söyledi. Berat Albayrak, bu temasın Amerika'nın Türkiye'ye verdiği önemin göstergesi olduğu ifade etti.

Albayrak, "Gerekli mesajları da Türkiye’ye dönünce sayın cumhurbaşkanımıza ileteceğiz." dedi.

Uzmanlara göre, Trump'ın Albayrak'ı kabul etmesi Amerikan Başkanının özel bir mesaj vermek istemesinden kaynaklanıyor.

Washington'da Türk ve Amerikalı iş adamları ile yatırımcılara da seslenen Hazine ve Maliye Bakanı, iki ülke arasındaki ilişkilere değindi.

ulusal.com.tr

# abd # trump # berat albayrak