Milli kriptolu telsiz

Türk Silahlı Kuvvetleri, Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi ile ilk kez havada, denizde ve karada kullanabileceği milli kriptolu telsiz çözümüne kavuştu. Aselsan’ın ürettiği telsiz projesi sözleşmesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda kutlandı. Proje birçok ilki içeriyor.

Milli kriptolu telsiz

Türk Silahlı Kuvvetleri son teknolojiyle üretilen Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi’ne kavuştu. Proje ile TSK ilk kez havada, karada ve denizde kullanılabilecek milli kriptolu teslize sahip oldu.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ASELSAN arasında 8 Nisan'da imzalanan "TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi İkinci Tedarik Grubu Ek Sözleşmesi"nin kutlama töreni, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Nuri Demirağ Konferans Salonu'nda yapıldı.

Eken, bu sistemin yalnızca Pakistan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Endonezya ve Uruguay silahlı kuvvetlerinde yer aldığını vurguladı. ASELSAN’ın 10 bin telsiz siparişi aldığını açıkladı.

Kutlamada konuşan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir projenin önemine anlattı. Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha iyi silah ve teknolojiye sahip olması için çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Toplantıda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerine katkılarından ötürü teşekkür edildi.

HABER-KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN