Ali İsmail Korkmaz mezarı başında anıldı

Bugün 10 Temmuz... Ali İsmail Korkmaz, 3 yıl önce bugün Eskişehir’de dövülerek öldürülmüştü... Korkmaz bu yıl da unutulmadı; Memleketi Hatay'da ve hayatını kaybettiği Eskişehir'de anma törenleri düzenlendi.

Ali İsmail Korkmaz... 19 yaşında gencecik bir üniversite öğrencisiydi. Takvim yaprakları da 2 Haziran 2013'ü gösteriyordu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Korkmaz, milyonları ayağa kaldıran Gezi eylemlerine katıldı. Ve o gece dar bir sokakta öldüresiye bir şekilde dövüleceğinden de de habersizdi.

Evine dönmek için girdiği bir ara sokakta hain bir pusuya düştü. Önce 5-6 kişilik eli sopalı siviller ardından polisler vurdu Ali İsmail Korkmaz'a.

O kadar ağır darbeler aldı ki, başı şiddetli bir şekilde ağrıyordu. Ağrının nedeni de beyin kanamasıydı. Ve bu durumu ne şikayetçi olmak için gittiği karokoldaki polisler anladı. Ne de tedavi için gittiği hastanedeki doktorlar. Durumu anlamayan doktorlar bir de "iyisin" diyerek onu evine gönderdi.

1 gün sonra yoğun bakıma alınan Korkmaz, 38 günlük yaşam savaşı verdi. Adına marşlar ve türküler yazılan Ali İsmail Korkmaz'ın en çok hüzenlendiren türküsü de "uyan alim uyan"dı.

Ancak olmadı. 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz’da hayatını kaybetti.

Tepkilere neden olan bu ölümün ardından en nihayetinde bir dava açıldı. Adam öldürmek suçlaması ile açılan dava hala sürüyor. Sanıklar hakkında yapılan ceza indirimlerine gelen tepkiler de devam ediyor.

3'üncü ölüm yıldönümünde de unutulmayan Ali İsmail Korkmaz için hem memleketi Hatay'da hem de hayatını kaybettiği Eskişehir'de anma töreni düzenlendi.

Hatay'daki ilk tören Korkmaz'ın mezarı başında yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

# Ali İsmail Korkmaz # Gezi Şehitleri