HDP ve Nesin'in Sivas yalanına yanıt

Ahmet Nesin ve HDP'lilerin "Doğu Perinçek Sivas Katliamı sorumlularından biri" yalanına Vatan Partisi'nden yanıt geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem 'FETÖ’cü hesapların baş konuğu Ahmet Nesin’in iftira attığı, Yargıtay kararlarıyla ortadadır' dedi.

HDP ve Nesin'in Sivas yalanına yanıt

Sivas katliamı ile ilgili Doğu Perinçek'i hedef alan suçlamalara Vatan Partisi’nden yanıt geldi.

Son günlerde, Sivas Davasıyla ilgili Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında yalan beyanlarda bulunması, Fransa'ya kaçan ve hakkında yakalama kararı olan Ahmet Nesin'in gündeme gelmesine neden oldu.

Sivas katliamında ölen Gülsüm Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa ise 5 gün önce asılsız iddiayı Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıdı. PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin milletvekili Ali Kenanoğlu da Meclis kürsüsünden aynı yalana başvurdu.

Vatan Partisi Hukuk Bürosu asılsız iddialar ile gündeme gelen bu isimlerle yargı önünde bir kez daha hesaplaşacaklarını açıkladı. Sivas Davası avukatlarından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Av. Senem, Sivas Katliamı ile ilgili verilen hükümlere dikkat çekti. Kararların "Cumhuriyetin temel niteliklerini ortadan kaldırmaya yönelik bir eylem" gerekçesiyle verildiğini ifade etti. Faillerinin ağır hapis cezalarına çarptırılarak hükümlerinin infaz edildiğini de aktardı.

Senem, “Gerçekler yargı kararlarıyla ortadayken, Nesin ve PKK/HDP’li bölücüler Amerikancı kontrgerillanın hizmetine girmişlerdir” dedi. Avukat Senem, FETÖ’cülerin Ergenekon tertibindeki iftiralarını 12 yıl sonra yeniden gündeme taşıdığını da vurguladı. HDP’nin kapatılmasına ilişkin mücadele nedeniyle yoğun bir psikolojik savaş yürütüldüğünü dile getirdi.

ulusal.com.tr

# hdp # vatan partisi # Doğu Perinçek # sivas katliamı # ahmet nesin