Pentagon: Tatbikatlara devam edeceğiz

ABD Başkanı Trump'ın Güney Kore ile tatbikatları durduracaklarına dair vaadi, Pentagon'da karşılık bulmadı. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis (Cim Metis), Amerika ile Güney Kore arasında bundan sonra yapılacak askeri tatbikatları durdurma gibi bir planlarının olmadığını belirtti.

ABD, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne verdiği sözü tutmadı, Güney Kore ile tatbikatlara devam mesajı verdi.

Açıklama, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'den geldi. Mattis, Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlara devam edeceklerini söyledi.

"Şu anda daha fazla askeri tatbikatı durdurma gibi bir planımız yok" diyen Mattis, Washington ile Seul yönetimlerinin gelecekteki ortak askeri tatbikatlara devam etmek istediklerini bildirdi.

Mattis, 2019 yılı için henüz net olarak Güney Kore ortak askeri tatbikat planlamadıklarını ancak kısa süre içinde buna karar vereceklerini söyledi.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile yürütülen diplomatik sürecin yavaşladığını ifade etti.

Haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Singapur'da görüşen ABD Başkanı Trump, artık Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları durduracaklarını kaydetmişti.

ulusal.com.tr

# abd # pentagon # Kore