Rus turistlerin önceliği Türkiye

Rus turistlerin Mayıs ayı tatili için önceliği Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs. Rusya Tur Operatörleri Birliği, 3 ülkenin Rus turistler için lider durumda bulunduğunu açıkladı. Öte yandan Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine uçak başına 6 bin dolar destek sağlayan uygulamaya İstanbul Sabiha Gökçen ile Erzurum havalimanları da eklendi.

Kısa adı ATOR olan Rusya Tur Operatörleri Birliği, Rus turistlerin bu yıl mayı ayı tatili için en fazla Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs turlarını tercih ettiğini açıkladı.

ATOR Başkanı Maya Lomidze, Rus basınına yaptığı açıklamada “Mayıs tatili için Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs gibi plaj destinasyonları lider konumunda" dedi.

Tur operatörlerinin Mayıs tatili tur satışlarında patlama yaşandığını vurgulayan Lomidze, bu dönemde fiyatlarda hiçbir zaman düşüş olmamasına rağmen satış hacminin geçen yıla göre yüzde 30 arttığını kaydetti.

Öte yandan Turist getiren seyahat acentelerine uçak başına 6 bin dolar destek sağlayan uygulamaya İstanbul Sabiha Gökçen ile Erzurum havalimanları da eklendi.

Bakanlar Kurulu'nun turist getiren A Grubu seyahat acentelerine destek sağlanması hakkındaki kararda değişiklik yapılmasına dair kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, Türkiye'deki 12 havalimanına havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz uçak seferleriyle, turist getiren A grubu seyahat acentelerine turistik uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

# Rus turistler # Mayıs