Boeing 737 MAX tipi uçakların uçuşları durduruldu! THY ve bakanlıktan art arda açıklamalar geliyor

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Filomuzda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonları, 13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulmuştur" açıklaması yaptı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise "Sevgili Yolcularımız. Uçuş emniyeti ve güvenliğimiz birinci önceliğimizdir. 737 MAX uçaklarında uçuş sırasında ortaya çıkan emniyeti etkileyecek belirsizlik durumu netleşene kadar; uçaklarımız 13 Mart itibariyle ticari seferlerden çekilmiştir. 737 MAX uçaklarımızın sizin emniyetiniz için seferlerden çekilmesi sebebi ile oluşabilecek aksaklıkları hoşgörü ile karşılamanızı istirham ederiz. Seferleriniz ile ilgili detayları size göndereceğiniz mesajlardan. Web sitemizden ve çağrı merkezlerimizden öğrenebilirsiniz. Bu süre zarfında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün yakın yönlendirmesi ve yardımları bizim için yol gösterici olmuştur." ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Boeing 737 MAX 8 ve Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçuşlarının tedbir amaçlı durdurulduğu bildirildi

Boeing 737 MAX tipi uçakların uçuşları durduruldu! THY ve bakanlıktan art arda açıklamalar geliyor

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, şirketin filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonlarının 13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı

Üstün, açıklamayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Sevgili Yolcularımız

1- Uçuş emniyeti ve güvenliğimiz birinci önceliğimizdir.

737 MAX uçaklarında uçuş sırasında ortaya çıkan emniyeti etkileyecek belirsizlik durumu netleşene kadar; uçaklarımız 13 Mart itibariyle ticari seferlerden çekilmiştir.

2- 737 MAX uçaklarımızın sizin emniyetiniz için seferlerden çekilmesi sebebi ile oluşabilecek aksaklıkları hoşgörü ile karşılamanızı istirham ederiz.

Seferleriniz ile ilgili detayları size göndereceğiniz mesajlardan. Web sitemizden ve çağrı merkezlerimizden öğrenebilirsiniz.

3- Bu süre zarfında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün yakın yönlendirmesi ve yardımları bizim için yol gösterici olmuştur."

BAKANLIK AÇIKLADI: O UÇAKLARIN UÇUŞLARI DURDURULDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Boeing 737 MAX 8 ve Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçuşlarının tedbir amaçlı durdurulduğu bildirildi.

BİRÇOK HAVAYOLU KARAR VERDİ

Brezilya'nın Gol Havayolları, Meksika'dan Aeromexico şirketi, Hindistan'ın Jet Airways ve Arjantin'in Aerolineas firması ile Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi (CASA), Boeing 737 Max 8 tipi uçaklarını seferden çekmiş, Lion Hava Yolları da siparişini verdiği Boeing 737 Max 8 tipi uçak alımını ertelemişti.

NE OLMUŞTU?

ABD'li Boeing firmasının ürettiği 737 Max 8 tipi uçakların son 6 ayda iki büyük kazaya karışması, bu uçakların güvenliğine dair tartışmaları gündeme getirdi.

Endonezya'da Lion Havayollarına ait B737 Max 8 tipi yolcu uçağı geçen yıl ekim ayında düşmüştü. Kazada uçakta bulunan 189 kişi hayatını kaybetmişti.

Her ne kadar kazanın sebebi henüz belirlenmemiş olsa da her iki kazada da uçakların kalkışından sonraki 6 ila 12 dakika gibi kısa süre içinde yaşadıkları irtifa sorunlarının ardından düşmesi, söz konusu modellerde üretimden kaynaklanan bir teknik hata bulunması olasılığını güçlendiriyor.

Etiyopya Havayolları, Boeing 737 Max 8 tipi uçaklarının seferlerini durdurmuştu. Çin Havacılık İdaresi, ülkedeki tüm havayolu şirketlerine bu tip yolcu uçaklarının uçuşlarını durdurma talimatı vermişti.

Etiyopya Havayollarına ait Boeing 737-8 Max tipi yolcu uçağı, Kenya'nın başkenti Nairobi'ye yaptığı uçuş sırasında düşmüş, aralarında mürettebatın da olduğu 157 kişi yaşamını yitirmişti.

ulusal.com.tr

# THY # türk hava yolları # boeing 737 max