Manavı olmayan ilçede tezgahlar kuruldu

Koronavirüs nedeniyle uygulanan tam kapanma süresince vatandaşların gıda ihtiyaçları için manavlar açık. Ancak Aydın'ın Buharkent ilçesinde manav yok. Hem vatandaşların hem de üreticinin mağdur olmaması için ilçede özel bir uygulamaya imza atıldı.

Manavı olmayan ilçede tezgahlar kuruldu

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

Koronavirüs salgınını azaltmak amacıyla 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanma süresince vatandaşlar gıda ihtiyaçlarını manavlardan karşılayabiliyor. Ancak Aydın'ın Buharkent ilçesinde manav yok. Bu nedenle kısıtlamaya özel bir uygulama hayata geçirildi.

Vatandaşların kısıtlama süresince taze gıdaya erişimde sorun yaşamaması için ilçede manav tezgahları kuruldu. Buharkent Kaymakamı Kemal Ülkü uygulama hakkında bilgi verdi.

Uzun tam kapatma süreci, tam da sebze ve meyve üretiminin zirve yaptığı döneme rastladı. Uygulama, önemli bir tarım merkezi olan bölgede Buharkentli üreticilerin mağduriyetini önlemeyi de amaçlıyor.

Vaka sayılarının azaldığı ilçede, tezgahlar arasında 3 metre mesafe bırakılıyor ve salgın önlemlerine dikkat ediliyor.

Kaymakam Ülkü ile birlikte tezgahları ziyaret eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, önerinin uygulamaya konulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

# aydın # kısıtlama # Pazar # tam kapanma # tezgah # manav # Buharkent